Testoasa chinezeasca cu carapace moale in Dunare!

Despre amfibienii si reptilele din Romania.

Moderator: tibor.sos

Testoasa chinezeasca cu carapace moale in Dunare!

de tibor.sos » 04 Noi 2009, 11:18

in iulie a acestui an a fost pescuit in Ungaria un Pelodiscus sinensis in Parcul Natural Dunare-Drava. dupa mai multe intrebari s-a dovedit ca specia apare destul de des in libertate, si posibil sa reziste peste iarna in natura. specia are o distributie geografica imensa, ajunge si pana in zona Amurului (Rusia), unde intalneste o clima mai aspra, deci este pregatita sa colonizeze zonele mai calde din sud. deci inca o specie care prezinta un pericol real naturii autohtone. si fiindca aceasta specie va aparea in numar mare si in comertul din Romania, ne putem astepta, dupa modelul lui Trachemys, si la o aparitie a ei in Romania salbatica. exemplarul din poze are o greutate de 2,6 kg, cu o lungime de carapace de 32 cm plus un cap-gat lung de 23 de cm (http://ddnp.nemzetipark.gov.hu/index.ph ... s_111_1646)

o alta specie care rezista iarna in Ungaria si Germania (deci cu o clima mai rece!) este testoasa aligator (Chelydra serpentina), a carei ponta a eclozat dovedit in natura si juvenili au rezistat peste iarna in cuib. ea va fi o alta specie in curand usor de gasit in pet-shopuri...
Avatar utilizator
Testos Moderator
Testos Moderator
 
Mesaje: 347
Membru din: 22 Dec 2006, 21:19

de davidk » 04 Noi 2009, 12:53

Chelydra serpentina, adica "Snapping Turtle", cea care ajunge la peste 40cm si este un fel de pit-bull testos? arata dragalas cand e mica, dar e dificil de imblanzit si prevad ca daca se va vinde la noi, aproape 100% din exemplare vor ajunge abandonate.

De ce crezi ca "va aparea" in pet-shopuri? va exista o schimbare de legislatie, sau o crestere a cererii?
Testos activ
Testos activ
 
Mesaje: 117
Membru din: 11 Iun 2009, 12:08
Localitate: Bucuresti

de OsDeRos » 04 Noi 2009, 13:08

http://ddnp.nemzetipark.gov.hu/index.ph ... s_111_1646 .. (linkul lui tibor)

sa speram ca NU apare`n petshopuri. mie unu nu`mi place deloc.. e dezgustatoare... e oribila fata de TSE. iar referitor la cea aligator.. sa speram iar ca nu se va gasi`n petsopurile romanesti.. sau vor ramane cu ele.

"Despite their reputation, they are typically not prone to biting, but when antagonized are quite capable of delivering a bite with their powerful jaws which can cause significant harm to a human, easily amputating fingers."
Avatar utilizator
Testos Moderator
Testos Moderator
 
Mesaje: 702
Membru din: 26 Aug 2008, 14:39
Localitate: jegosul bucuresti

de tibor.sos » 04 Noi 2009, 17:15

da, e vorba de testosul buldog. sincer, inca nu am vazut un testos, care sa nu-mi placa in felul ei... dar ce e sigur: sunt unele specii care se imprietenesc greu si o mana introdusa la ele intotdeauna inseamna ... o muscatura.
Avatar utilizator
Testos Moderator
Testos Moderator
 
Mesaje: 347
Membru din: 22 Dec 2006, 21:19


Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator
cron