Pagina 1 din 1

Povestea a 3 testoase cu capac sau dobrogene capturate

MesajScris: 23 Aug 2009, 11:43
de tibor.sos
ieri am fost contactat prin e-mail sa preiau 3 Testudo graeca ibera in Targu Mures si ma ocup de trimiterea lor spre Bucuresti sau spre sudul Dobrogei pentru a fi eliberate. si astfel au ajuns la mine ieri seara 2 masculi de o palma si 1 subadult, posibil de anul trecut. am preluat testoasele chiar de la cel care le-a capturat in urma cu doua zile. normal, nu stia de statutul de protectie al testoaselor, dar pe cand cauta pe net ceva informatii despre testoase (am inteles ca nu prea stia nimic despre ele, ce mananca, etc.) a gasit si pagina de web prezentata ieri sub titlul de testoasa lui Hermann are nevoie de ajutorul tau. exemplarele sunt in buna conditie, chiar sunt super active, dimineata m-a trezit unul din ei care bocanea carapacea lui celalalt, deci chiar sunt in aere de indragostiti... dar grija lor cea mai mare este sa scape din cutia de carton si mie sa scap de zgomotul lor neincetat... trimitandu-le inapoi in natura. micutul e asa dragalas cum e o testoasa mica. unul dintre masculi a gustat a pruna, dar cand hormonii lucreaza, numai e nevoie si de hrana... sper ca voi rezolva cat mai repede tranzitul pana la ei acasa, si sa pot spune ca e o poveste cu sfarsit fericit!

aici puteti vedea cateva filmulete cu ei:

[youtube]http://www.youtube.com/v/e8QBDqBLoaA[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/v/2M5K_inSHzE[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/v/So1olYSpAL0[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/v/zZglr31zVac[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/v/JPsw0pJGmds[/youtube]

MesajScris: 24 Aug 2009, 00:17
de luc
salve! succes cu tranzitul! dar ma intreb, de ce nu au fost lasate in acelasi loc in care au fost capturate? nu ai precizat nimik despre locul lor, si din moment ce par atat de sanatoase, nu au crescut in natura? intr-un habitat? adica... nu ar fi putut sa isi continue viata in acel loc?
si acum unde or sa fie transportate? or sa fie plasate in libertate pe un camp undeva? sa ne tii la curent :) salutare!

MesajScris: 24 Aug 2009, 08:46
de tibor.sos
stim locul exact de unde au fost capturate, dar acum ele sunt in Targu Mures, aici au ajuns cu scopul de a fi tinute in captivitate. si acum eu le voi trimite in Bucuresti, de unde o alta persoana le va duce inapoi in sudul Dobrogei, sau daca reusesc, le trimit direct in Dobrogea. oricum ele vor ajunge in aceleasi loc de unde provin. dar se pare ca nu ai citit cu atentie postul, fiindca am precizat si ca testoasele au fost capturate cu doua zile inainte...

MesajScris: 24 Aug 2009, 08:58
de davidk
De ce naiba ar lua cineva acasa un animal despre care nu stie nimic???
Nu pot sa inteleg ratiunea... si a mai luat si 3... nu i-a ajuns una.
Asta a fost un caz fericit, dar probabil mai sunt multi care le iau acasa si habar n-au cum sa le hraneasca si sa le ingrijeasca!

MesajScris: 23 Sep 2009, 10:15
de tibor.sos
testoasele, ieri, au ajuns inapoi in natura, in locul de unde au fost capturate... end of story... happy end of story...