Putin ajutor va rog !
Moderator: diego
3 mesaje
|Pagina 1 din 1
Putin ajutor va rog !
am si eu in curte un iaz de vreo 1,5 m patrati si adanc de jumatate de metru . in el tin o testoasa cu tample rosii matura de vreo 5 ani . dar astazi mi-a adus cineva o testoasa emys orbicularis mascul . stiind ca aceasta testoasa este protejata de lege, m-am gandit sa o pastrez pana la anul pentru a o trece de hibernare , apoi urmand sa o eliberez . asa ca am pus-o in iaz impreuna cu testoasa cu tample rosii . masculul de emys orbicularis a facut cateva ture prin apa si la un moment dat spre uimirea mea a inceput ritualul de imperechiere urcandu-se pe testoasa cu tample rosii si prins cu ghearele de carapacea ei a inceput sa inoate pe sub apa . nu stiu ce sa fac . daca imi puteti da ceva sfaturi ...
Am mai auzit de astfel de comportamente. Confuzii, ce sa le faci...
Cat despre tinut pana la anul- asta mergea pentru vreo testoasa slabita, in posesia careia ai intrat cand deja e tarziu; astuia poti sa-i dai drumul acum, are suficient timp sa isi intre in ritm, inca e cald, mai ales ca nu pare apatic :lol: .
Daca vrei, poti sa-i faci cinste maine cu cateva bucatele de peste crud sau niste rame grase- dar elibereaza-l rapid. E cel mai bun lucru pentru el.
EDIT:
cand ai scris despre "a-l trece de hibernare" te-ai referit cumva la a sari peste aceasta perioada? La o iarna petrecuta in casa? Sa stii ca nu i-ar prinde bine deloc, nici pentru imunitate, nici pentru cheful de a avea copilasi la anul.
Cat despre tinut pana la anul- asta mergea pentru vreo testoasa slabita, in posesia careia ai intrat cand deja e tarziu; astuia poti sa-i dai drumul acum, are suficient timp sa isi intre in ritm, inca e cald, mai ales ca nu pare apatic :lol: .
Daca vrei, poti sa-i faci cinste maine cu cateva bucatele de peste crud sau niste rame grase- dar elibereaza-l rapid. E cel mai bun lucru pentru el.
EDIT:
cand ai scris despre "a-l trece de hibernare" te-ai referit cumva la a sari peste aceasta perioada? La o iarna petrecuta in casa? Sa stii ca nu i-ar prinde bine deloc, nici pentru imunitate, nici pentru cheful de a avea copilasi la anul.
- Testos activ

Intreaba-l eventual pe Tibor de o locatie buna in zona si cum a spus vic, elibereaza-l cat mai curand. Locul trebuie sa fie ferit, cat mai departe de drumuri, cu hrana si vegetatie destula si cu alte testoase Emys.
Cum a spus si vic, cel mai bine este sa fie eliberat cat mai repede. Mai e mai bine de o luna pana la inceperea perioadei de hibernare, asa ca nu va fi problema.
Cum a spus si vic, cel mai bine este sa fie eliberat cat mai repede. Mai e mai bine de o luna pana la inceperea perioadei de hibernare, asa ca nu va fi problema.
3 mesaje
|Pagina 1 din 1