Legislatia europeana cu privire la testoase
Moderator: diego
8 mesaje
|Pagina 1 din 1
Legislatia europeana cu privire la testoase
Am gasit pe un site din afara urmatoarea fraza: "The European Union, by the 338/97 rule, forbids the importation of Trachemys scripta elegans turtles, because of its impact on the local species. ".
Acum, cu apropriata noastra intrare in UE, ce se va intampla cu cei care le au deja? Nu-mi fac mari griji, insa as dori sa stiu un pic mai multe privind acest aspect "juridic" .
Legislatia romana ce prevede?
Vom fi obligati sa le facem carnete de sanatate?
Acum, cu apropriata noastra intrare in UE, ce se va intampla cu cei care le au deja? Nu-mi fac mari griji, insa as dori sa stiu un pic mai multe privind acest aspect "juridic" .
Legislatia romana ce prevede?
Vom fi obligati sa le facem carnete de sanatate?
- Testos juvenil

Cu siguranta vom fii obligati sa facem carnet de sanatate oricarui pet pe care il scoatem din casa, indiferent ca il scoatem la plimbare sau la medic :lol:
Legislatia, oricum nu cred ca o sa afecteze major detinatorii de chrysemys scripta elegans (testoase de Florida), insa ii va afecta in mod direct pe importatori si comercianti, acestia avand interdictii.
Legislatia, oricum nu cred ca o sa afecteze major detinatorii de chrysemys scripta elegans (testoase de Florida), insa ii va afecta in mod direct pe importatori si comercianti, acestia avand interdictii.
http://ec.europa.eu/environment/cites/pdf/ref_guid.pdf pentru o documentare adecvata
- Testos juvenil

monoceros scrie:......ca o sa afecteze major detinatorii de chrysemys scripta elegans (testoase de Florida), insa ii va afecta in mod direct pe importatori si comercianti, acestia avand interdictii.
Vor fi "atinsi" si detinatorii de testoase, insa....daca se vor apuca sa puna toti scoici in acvaterarii....nu vor mai fi prea multe exemplare in captivitate si in mod implicit , nici detinatori. :lol: Nu de alta, dar ma indoiesc ca ati vazut cum moare un animal de blocaj renal, cauzat de o duritate mult prea mare a apei.
Salutari !
Oare chiar esti pregatit pt custodia unei reptile ????
- Testos juvenil

Sa inteleg ca asta spui apropo de ceea ce am scris in articolul substrat
In ceea ce priveste recomandarea mea... eu nu am spus nicidecum sa isi umple acvaterariile cu scoici... este o recomandare pur estetica... decat sa cumpere acele broscute de calciu pe care le pun majoritatea detinatorilor in acvaterarii (in ideea aducerii unui supliment de calciu), este mai bine din punct de vedere estetic, dar si economic (pentru buzunarele lor) sa le inlocuiasca cu cateva carcase de scoici. Intr-adevar acest "cateva" este interpretabil.
Desi nu vreau sa faca nimeni greseala mea, pot sa iti spun ca acum vreo patru ani, neavand prea multe cunostinte, din motive estetice, am folosit un substrat alcatuit numai din scoici si "nisip" format din spartura de scoici (achizitionat de la marea noastra neagra), timp de doi ani... doi ani in care testoasele mele nici una nu a murit si nici nu au dat semne de boala... deci nu au facut blocaj renal. Bineinteles ca nu recomand nimanui asa ceva.
PS: Scuze pentru offtopic.
Pentru testoase si nunumai, calciul este o componenta foarte importanta care trebuie sa existe in apa, deaceea un supliment le puteti asigura folosind, in acelasi timp ca si decor pentru substrat, cateva carcase mari de scoici.
In ceea ce priveste recomandarea mea... eu nu am spus nicidecum sa isi umple acvaterariile cu scoici... este o recomandare pur estetica... decat sa cumpere acele broscute de calciu pe care le pun majoritatea detinatorilor in acvaterarii (in ideea aducerii unui supliment de calciu), este mai bine din punct de vedere estetic, dar si economic (pentru buzunarele lor) sa le inlocuiasca cu cateva carcase de scoici. Intr-adevar acest "cateva" este interpretabil.
Desi nu vreau sa faca nimeni greseala mea, pot sa iti spun ca acum vreo patru ani, neavand prea multe cunostinte, din motive estetice, am folosit un substrat alcatuit numai din scoici si "nisip" format din spartura de scoici (achizitionat de la marea noastra neagra), timp de doi ani... doi ani in care testoasele mele nici una nu a murit si nici nu au dat semne de boala... deci nu au facut blocaj renal. Bineinteles ca nu recomand nimanui asa ceva.
PS: Scuze pentru offtopic.
O data ce exista lumina UV, nu mai este cazul sa se "suplimenteze" cu diverse surse de Ca (scoici, pietre de calcar, "broscute" de Ca), deoarece necesarul de Ca il obtine din mancare si apoi din apa. Fara UV, nu se asimileaza Ca, animalul ajunge hipocalcemic,iar prin marirea duritatii apei se face mai mult rau. Ca nu se "depoziteaza" in organele cu deficit in acest element, dar suprasolicita aparatul excretor. Astfel ca poate aparea blocajul renal, situatie in care ......animalul e condamnat.
Ca exista si exceptii,sunt de acord, dar e dispus cineva sa incerce ? Un cat de mic dezechilibru in mediul de viata ala animalului si exista riscul (nu e garantat) de a se intampla vreo nenorocire. Trebuie gandit, daca esteticul se imbina armonios cu practicul.
Acum.....ce sa zic ....fiecare face ce doreste...asta a fost opinia mea.
Ca exista si exceptii,sunt de acord, dar e dispus cineva sa incerce ? Un cat de mic dezechilibru in mediul de viata ala animalului si exista riscul (nu e garantat) de a se intampla vreo nenorocire. Trebuie gandit, daca esteticul se imbina armonios cu practicul.
Acum.....ce sa zic ....fiecare face ce doreste...asta a fost opinia mea.
Oare chiar esti pregatit pt custodia unei reptile ????
- Testos juvenil

8 mesaje
|Pagina 1 din 1