Overclock

Subiecte la alegere

Moderator: diego

de cireasa » 24 Feb 2009, 18:49

anuk scrie:In sfarsit i-a zis si lui cineva ca e overclock si nu overlock :) Cat despre programul ala, unele placi de baza au cate un soft de overclock, de exemplu placile de baza de la MSI aveau un programel cu care faceai un mic overclock in limitele garantate de producator ca or sa tina sistemul stabil.
Apoi, daca tot vrei tu sa-ti faci de cap cu overclocku, procesoarele intel mai noi sunt cunoscute pt capacitatea lor mare de OC dar iti trebuie si un cooler mai solid, plus ca trebuie sa te documentezi bine inainte, sa vezi cat de stabila e placa ta de baza la OC, sa vezi ce scoruri au obtinut altii etc. In acest caz google is your friend! Oricum OC il faci din bios. Insa pt. un novice ca tine nu ti-as recomanda. Nici eu unul nu fac OC, pt. ca nu-mi place sa stau cu nspee mii de teste sa vad daca e stabil sisitemul.

Thank you.
Mai pe romaneste, Google. Sau daca tot ceri sfaturi, fa ca la broscute: da marca/model inainte (placa de baza + procesor), ca e diferenta de la broasca de uscat la broasca de apa, nu?
Testos juvenil
Testos juvenil

de bosssu » 24 Feb 2009, 23:40

Ok eu chiar am 5 grade (nu am cooolerul original) luasem altul pt overlock..... da in curin imi iau quad core
Redy$&^Bulbuc Te&minatorii
*{(T&@CH€M? $)} $cripta €legans ®
Testos meserias
Testos meserias

de bosssu » 25 Feb 2009, 00:11

si mai am o ultima intrebare pe acest topic ca oricum e legat de pcuri: miam luat un venilator care l-am pus sa aereze placa video si deschid pc-ul astept.... intru in gamer hud (prograamu de la placa video care arate temperatura(nvidia9600gt)) si surpriza tempertatura a crescut cu un grad :o :| aveti idee de ce!!!
Testos meserias
Testos meserias

de anuk » 25 Feb 2009, 00:16

NU toate programele raporteaza corect temperaturile diverselor componente! Cele mai elocvente sunt temperaturile din BIOs. Eu sincer chiar nu vad procesorul ala care sa stea la 5 grade. Nici cu racire pe freon de ai avea nu cred ca ar sta la 5 grade :) Ce proc ziceai ca ai?
Testos activ
Testos activ

de cireasa » 25 Feb 2009, 00:43

bosssu scrie:Ok eu chiar am 5 grade (nu am cooolerul original) luasem altul pt overlock..... da in curin imi iau quad core

:)
Nici eu nu cred ca iti sta in 5 grade.
Spune oricum ce procesor ai, ce cooler si ce placa de baza ai.

Uite temperaturile mele, pentru un sistem AMD ne-overclocked, cu un cooler Arctic Cooling Freezer PRO. Mai e pana la 5 grade :)

Imagine

Pentru placa video, iti recomand GPU-Z.
Testos juvenil
Testos juvenil

de OsDeRos » 25 Feb 2009, 06:01

cireasa .. explica`mi si mie ce inseamna datele alea de pe speedfan: temp1, temp2, temp3, hd0, hd1, core
Testos Moderator
Testos Moderator

de anuk » 25 Feb 2009, 23:32

hd 0,hd 1, hd2 cred ca sunt de la hdduri...o avea 3 hard diskuri. Core este temperatura miezului procesorului.
Testos activ
Testos activ

de cireasa » 26 Feb 2009, 02:01

OsDeRos scrie:cireasa .. explica`mi si mie ce inseamna datele alea de pe speedfan: temp1, temp2, temp3, hd0, hd1, core

Temp1: MB
Temp2: CPU
Temp3: case

Temp2 este CPU, insa 1 si 2 nu pot fi decat ghicite. Daca inregistrezi speedfan-ul la ei pe site si iti pui exact modelul de placa de baza poti sa iti configurezi exact ce inseamna Temp1, 2 sau 3.

Si da, hd0, hd1 si hd2 sunt temperaturile celor 3 hard-uri.
Testos juvenil
Testos juvenil

de bosssu » 21 Oct 2009, 08:13

Cand am deschis acest topic nu am fost deloc informat dar m-am mia informat si azi miam facut curaj. Am facut oc din bios!! Dar nu foarte mare de la 2.5 ghz la 2.62 :D. Teperatura e de 37-40 grade vazute in bios.
Testos meserias
Testos meserias

de bosssu » 23 Oct 2009, 14:14

M-am mai uitat in everest si in stantby am urmatoarele temperaturi:
cpu: 29 grade
core0: 45 grade
core1: 50-51 grade
E bine vreau sa zic ca am carcas fff bine ventilata adica iam mai pus 3 ventilatoare.
Testos meserias
Testos meserias

de bosssu » 23 Oct 2009, 22:28

Haideti ma ca inainte sareati toti :) .
Testos meserias
Testos meserias

Anterior