Unde gasesc un terariu ??
Moderator: diego
Unde gasesc un terariu ??
Buna,
am 2 broscute testoase, cam de 5 cm. as vrea sa le creez conditiile necesare, in acest moment sunt intr-un acvariu micut, fara nici un echipament.
sunt interesat de achizitionarea unui terariu echipat complet si care sa arate bine, evident la preturi decente.
unde credeti ca as putea gasi ?
multumesc.
am 2 broscute testoase, cam de 5 cm. as vrea sa le creez conditiile necesare, in acest moment sunt intr-un acvariu micut, fara nici un echipament.
sunt interesat de achizitionarea unui terariu echipat complet si care sa arate bine, evident la preturi decente.
unde credeti ca as putea gasi ?
multumesc.
- Testos juvenil

preturi decente in magazine cam greu sa gasesti.
hornbach: acvariu 80x35x40 - 120-150 ron, 100x40x40 - 220 - 250 ron
filtru extern (depinde ptr ce marca optezi) in jur de 300-400 ron nou, sh - 150-250 ron
lumina: bec reptil glo 5.0 35 - 43 ron, neon 46 -76 ron in functie de marime
lampa clips bec normal ptr incalzire - 10 ron
instalatie neon - ???ron
incalzitor - depinde de firma, si puterea in w.
insula - hand(home) made sau cumparata - ??? ron
*ps: echipamentele din semnatura mea au costat: 63,5 incalzitor, 362 filtru, lumina 56 ron, acvariu 120 ron, toate noi.
filtru extern (depinde ptr ce marca optezi) in jur de 300-400 ron nou, sh - 150-250 ron
instalatie neon - ???ron
*ps: echipamentele din semnatura mea au costat: 63,5 incalzitor, 362 filtru, lumina 56 ron, acvariu 120 ron, toate noi.
Acvariu: 100x40x40; Filtru: Tetratec EX700; Resun Sp-2500 - ptr recircularea apei. Incalzitor: Tetratec 100w; Incalzire insula: bec normal 60w; Lumina: Reptil Glo 5.0
OsDeRos scrie:preturi decente in magazine cam greu sa gasesti.
instalatie neon - ???ron
dar nu gasesc unul gata facut ? sa arate cat de cat frumos si achipat corespunzator ?
am o fetita de 2 ani, care iubeste foarte mult broscutele, atat de mult incat le ia din bazin si se joaca cu ele, le mai da si cate un pupic de noapte buna :shock: :P cand le pune inapoi. acesta este motivul pentru care as pune un filtru extern si un sterilizator uv pe circuitul apei, sa omoare din microbi. Doamne fereste nu as vrea sa am surpriza neplacute cu fica-mea. ce parere aveti ? se impune asa ceva, in conditiile de mai sus ?
gasesc unul gata facut si sa adaptez eu ce mai trebuie la el ? in principiu am un filtru extern tetratec ex600, un incalzitor, termometru. restul se vor achizitiona.
- Testos juvenil

Daca vrei sa gasesti gata facut vei da mult, mult peste pretul care ar costa daca le-ai luat pe bucati si le-ai pune singur
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
croconelu scrie:am o fetita de 2 ani, care iubeste foarte mult broscutele, atat de mult incat le ia din bazin si se joaca cu ele, le mai da si cate un pupic de noapte buna.
Ar trebui sa ai grija cu pupicii pentru ca broscutele pot avea salmonela; si eu am doua fetite dar le oblig sa se spele pe maini inainte si dupa ce pun mana pe broscute, nicidecum sa le pupe.
Totty - Pseudemys Rubriventris
Lullu - Trachemys
Lullu - Trachemys
Nu exista boli care sa se trasmita de la testoase la om, teoretic ar fi salmonela dar nu cred ca este valabila si pt testoasele crescute de mici in captivitate. Oricum daca vrei sa fii sigura ca nu are paraziti poti sa te duci la un veterinar cu o proba din fecalele ambelor testoase pentru un examen coprologic.
romania sta slab la capitolul medici ptr reptile indiferent ca e vb de testoase, igoane, serpi, sau altele. nu cred ca sunt in tara 100 de medici buni pe astfel de animale.
am in fata o oferta mai veche de la hornbach cu bazine de`a gata:
100x40x50 (200l) - capac, filtru exterior eihem, dispozitiv incalzire, ingrasaminte, sistem de recirculare 999 ron
81x36x45 (126l) - capac, lampi 2x18w p 8 (probabil t8 ca n`am auzit de P) 574 ron
101x41x73,5 - 2x30w, capac wenghe, sticla 6mm 180l 759ron
120x40x50 - 2x38w, aluminiu/gri, 240l - 954 ron
cam astea`s preturile "de`a gata" .. capacul nu te avantajeaza cu nimic ptr ca nu il poti deschide pe tot sa prinzi testoasele cand le dai de mancare in alt bazin. lumina este specifica acvaristicii si iar nu e buna. daca aveti masina.. si dispuneti de 10 mil cu un singur drum le luati pe toate pe bucati si iesiti mult mai ieftin. cu cat un acvariu este mai mare cu atat este mai bun ptr testoasele dvs si nu va necesita o schimbare(rapida)
de asemeni eu unul va incurajez sa cautati forumuri de acvaristica. ei au sectiuni de vanzare/cumparare si puteti gasi bazine mari sau "full option" la preturi mult mai accesibile decat ce`i in magazin, in caz ca nu vreti sa le cumparati separat.
exenplu:
1.Vand acvariu facut la comanda 200 litri 100x50x40 si capac Hagen Waterhome la 400 de Lei,usor negociabil!
2.180cm x 55cm x 55 cm
http://i36.tinypic.com/2iqj382.jpg
pret : 650 ron
am in fata o oferta mai veche de la hornbach cu bazine de`a gata:
100x40x50 (200l) - capac, filtru exterior eihem, dispozitiv incalzire, ingrasaminte, sistem de recirculare 999 ron
81x36x45 (126l) - capac, lampi 2x18w p 8 (probabil t8 ca n`am auzit de P) 574 ron
101x41x73,5 - 2x30w, capac wenghe, sticla 6mm 180l 759ron
120x40x50 - 2x38w, aluminiu/gri, 240l - 954 ron
cam astea`s preturile "de`a gata" .. capacul nu te avantajeaza cu nimic ptr ca nu il poti deschide pe tot sa prinzi testoasele cand le dai de mancare in alt bazin. lumina este specifica acvaristicii si iar nu e buna. daca aveti masina.. si dispuneti de 10 mil cu un singur drum le luati pe toate pe bucati si iesiti mult mai ieftin. cu cat un acvariu este mai mare cu atat este mai bun ptr testoasele dvs si nu va necesita o schimbare(rapida)
de asemeni eu unul va incurajez sa cautati forumuri de acvaristica. ei au sectiuni de vanzare/cumparare si puteti gasi bazine mari sau "full option" la preturi mult mai accesibile decat ce`i in magazin, in caz ca nu vreti sa le cumparati separat.
exenplu:
1.Vand acvariu facut la comanda 200 litri 100x50x40 si capac Hagen Waterhome la 400 de Lei,usor negociabil!
2.180cm x 55cm x 55 cm
http://i36.tinypic.com/2iqj382.jpg
pret : 650 ron
Acvariu: 100x40x40; Filtru: Tetratec EX700; Resun Sp-2500 - ptr recircularea apei. Incalzitor: Tetratec 100w; Incalzire insula: bec normal 60w; Lumina: Reptil Glo 5.0
am vazut in Zoo Mania...o insula ...frumoasa asa..25 lei...avea cam 10 cm ( max) in lungie..vreo 5 ( max ) in latime si inalta...tot vre 5 cm cam asa...nush..arata dragut..dar tot nu as da 25 lei o insula...pe care ce ? sa stea doar...cand poate sa stea pe orice alt obiect gen un bolovan.
- Testos activ

diego scrie:Nu exista boli care sa se trasmita de la testoase la om, teoretic ar fi salmonela dar nu cred ca este valabila si pt testoasele crescute de mici in captivitate. Oricum daca vrei sa fii sigura ca nu are paraziti poti sa te duci la un veterinar cu o proba din fecalele ambelor testoase pentru un examen coprologic.
as vrea sa fiu sigur ca nu exista salmonela, din cate stiu, e destul de ne-placuta si periculoasa.
cred ca totusi e buna solutia cu filtru extern si filtru uv.
ce parere aveti ?
multumesc.
- Testos juvenil

nu`s eu prea sigur cum e cu uv asta .. si cu apa osmozata.. dar pe gugal n`am gasit nici un enunt cum trebuie referitor la sterilizarea cu uv un acvariu de testoase. avand in vedere ca apa nu va avea bacterii deloc broscutele tale nu vor mai avea anticorpi si se vor imbolnavii mai repede. (cred)
crisss scrie:La petshop ai incercat ? In Sighisoara la petshop au un acvariu gata echipat ( filtru, lampi, incalzitor) cu capac destul de mare la 350 RON.
Cred ca toate petshopurile pot comanda daca au cerere pentru ceva anume.
am cautat, inclusiv pe site-uri on-line. nu sunt terarii gata echipate, sunt numai acvarii.
acesta este de fapt motivul pt care am postat aici.
multumesc.
- Testos juvenil