Caut donator sursa de UV

Cerere si oferta.

Moderator: diego

Caut donator sursa de UV

de Mayol » 11 Feb 2009, 17:45

Imi pare rau ca primul meu anunt pe testoase.com arata asa...
M-am gandit eu cu ceva zile in urma ca de valentine's day sa ies din banal si sa-i ofer prietenei mele, in locul inimioarelor si altor balarii comerciale specifice, 2 broscute de florida. Asa ca am inceput sa caut informatii despre ingrijirea lor,,,am fost prin piata(aici se gasesc broscutele in Galati), am tot intrebat lume si in fine am dat si de siteul acesta.
Ideea e ca asa cum mi-am programat eu bani.....lampa uv am cam neglijat-o total, considerand-o doar un moft ce nu se impaca cu bugetul meu de student, ca mai apoi sa aflu ca lipsa ei e de fapt principala cauza a mortii broscutelor.
Acum: acvariu+2 broscute+incalzitor+filtru = 110 ron.....si constat ca am cam depasit deja banii alocati.

Intrebarea e: este cineva pe aici care are o lampa/bec/sursa de radiatii UV pe care nu o mai foloseste?? sau ma poate cineva ajuta cu un sfat practic de unde as putea procura asa ceva CAT MAI IEFTIN POSIBIL??
da...e foarte urgent!!!
multumesc anticipat si astept raspuns..

cosmin_vmv (pe messenger) sau 0721 636 683 :|
Testos juvenil
Testos juvenil

de Pandy » 12 Feb 2009, 08:24

http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=989

Ghinionul este ca el este din Bucuresti si tu din Galati, totusi incearca :)
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de Mayol » 12 Feb 2009, 11:25

Pandy scrie:http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=989

Ghinionul este ca el este din Bucuresti si tu din Galati, totusi incearca :)

am vazut topicul acela dar ultimul lui mesaj suna cam asa:
"Am dat "lampa uv" (tubul florescent) Repti Glo 5.0 ... a ajuns la un user a carui nume, de utiliztor, nu il cunosc... din pacate. "

deci...mai astept!
Testos juvenil
Testos juvenil

de OsDeRos » 12 Feb 2009, 13:58

Nu`i un motiv de ingrijorare foarte mare ca nu ai lampa. Momentan poti sa adaptezi un bec de 60w ca "soare". Lampa cu UV-a/b doar sintetizeaza mai bine vitamina D. Vanzatorii de broscute crezi ca au conditii excelente? Arunca si ei un incalzitor in acvariu si asteapta sa vina clientii.
Testos Moderator
Testos Moderator

de Alinutza » 12 Feb 2009, 16:17

Nu va suparati pe mine ca dau asa glorios cu batul in balta, dar esti absolut convins ca prietena ta va aprecia cadoul si peste un an? Cand dragutele cat o moneda or sa aiba nevoie de un acvariu cat juma' de camera de bloc (se fac format A4 sa stii), cand o sa faca un rahat cat ala de pisica pentru care o sa iti trebuiasca filtru extern si multa rabdare, cand o sa trebuiasca duse la vet daca patesc ceva, cand o sa schimbi cate 100 de litri de apa la cateva saptamani, etc etc. Si asta daca au norocul celor cred ca 10-20 % si trec cu bine de primul an de viata. Chiar crezi ca are chef sa le tina toata viata sau buna parte din ea? Cand eram eu in liceu era foarte la moda genul asta de cadou. Nu stiu vreuna care sa mai traisca azi din toate cate s-au facut cadou si la care sigur ca participam si eu. Daca te-ai gandit deja imi cer scuze de indrazneala. Succes.
Testos juvenil
Testos juvenil

de diego » 12 Feb 2009, 17:01

Alinutza a pus punctul pe i, testoasele nu trebuiesc confundate cu niste obiecte folosite ca alternativa de cadou. Gandeste-te de doua ori inainte sa le cumperi.
Testos Admin
Testos Admin

de Mayol » 12 Feb 2009, 20:08

am discutat deja ieri cu ea, i-am povestit de planul "diabolic" si parea extrem de incantata..acum nu cred ca stie ce dimensiuni pot atinge broscutele si mai ales ce varsta dar ii voi spune in seara asta si revin cu decizia finala!!!
Testos juvenil
Testos juvenil

de OsDeRos » 13 Feb 2009, 05:25

decizia finala nu stiu cat conteaza neaparat (chiar daca zice da azi.. peste 3 luni s`ar putea sa se plictiseasca si sa le neglijeze. din primul tau post zici ca le ai deja. daca ea se plictiseste de ele sau in cazul rau va despartiti... le iei tu`n custodie? sau revi cu topic "donez 2 broscute"? gandeste`te bine acum cat sunt inca mici si nu ai dat de "probleme" cu ele. (acvariu mare, filtru extern, doamne fereste vro boala). spun aceste lucruri ca din cate topicuri cu donez broscute (mature - mari in dimensiune) am vazut... cam putini s`au indurat sa adopte. acum cand sunt mici probabil ar fi mai ushor cuiva care are.
Testos Moderator
Testos Moderator

de Monoceros » 13 Feb 2009, 10:10

:lol: Ehe... asa am inceput eu... i-am facut ei cadou si dupa cateva luni a trebuit sa ma ocup eu de ingrijire. :mrgreen:
Dar asta nu tre' sa te dezamageasca... daca ii oferi cam tot ce are nevoie din primele zile, nu va avea probleme de sanatate (presupunem ca alegi o testoasa sanatoasa de la bun inceput... eu am ales-o pe cea mai vioaie :wink: ).
Testos Admin
Testos Admin

de Mayol » 13 Feb 2009, 14:50

Gata..ne-am hotarat...am pus in balanta avantaje +dezavantaje si pan la urma am fost azi in piata si ne-am luat acvariu+filtru+incalzitor...
Am fost cam dezamagit de atitudinea vanzatorului...care desi in varsta era cam pe din afara! auzi..cica "e prea scumpa lampa UV..nu ne trebuie" si nici filtru nu prea ne trebuie..
in fine..am ochit niste broscute mai dezghetate asa dar maine mergem sa le luam..
in continuare....sursa ieftina de UV nu am gasit si-am cautat si-n braila azi dar tot fara succes
numai bine..

LATER EDIT: filtrul am inteles ca poate sta si orizontal...dar am probleme cu incalzitorul caci nu'l pot baga complet in apa..iar vreun sfert ramane pe afara...ce ma fac??
Testos juvenil
Testos juvenil

de Pandy » 13 Feb 2009, 18:40

Poate ramane pe dinafara ceea ce este din plastic :) Ai pe el o liniuta pe care scrie " Minimum aqua level" sau ceva in genul acesta. Pana acolo trebuie sa introduci sau ... varianta pe orizontala ori oblic.
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

Re: Caut donator sursa de UV

de ovisopa » 05 Mar 2009, 23:16

Mayol scrie:..lampa uv am cam neglijat-o total ... ca mai apoi sa aflu ca lipsa ei e de fapt principala cauza a mortii broscutelor.

nu stiu de unde ai aflat ca broscutele mor in principal din lipsa lampi cu UV, mi se pare o aberatie, si ti-as recomanda sa nu o iei in serios.

Broscuta cea mare, a trait mai bine de 5 ani fara nici o lampa, doar cu un filtru micut si un incalzitor, de un an, de cand am facut acvariul mare, are cam detoate :) poate ar mai trebui o lampa cu caldura :)

Sa luati incalzitor si filtru bun, sa schimbati 30% din apa in fiecare saptamana, curatati filtrele saptamanal si totul o sa fie bine :)

Bafta
Testos activ
Testos activ

de rorazvan » 09 Mar 2009, 18:23

Si eu am primit testoasele mele ca un cadou si chiar daca acum nu mai suntem impreuna, testoasele sunt la mine, le-am asigurat tot ce le trebuie de la inceput, am grija de ele si ma bucura in fiecare zi.

Un animal este o mare responsabilitate si cred ca trebuie sa te gandesti foarte bine inainte sa ti-l faci tovaras. Dar daca azi stii ca iti doresti asta si peste o saptamana la fel si peste o luna la fel, atunci de ce nu? Vreau sa spun ca nu trebuie sa infieram acum automat orice cadou care aduce cu sine un animal. Desigur, cel care il primeste trebuie instiintat despre cadou si trebuie sa ai acordul, dar daca iti doresti foarte sigur si responsabil acel animal, sa iti traiasca. Sa ridice mana cine stie ce isi va dori sau ce va face peste 10-15 ani? Nu zic sa fie o decizie de moment, pe care a doua zi sa o regreti, dar daca ai cantarit bine argumentele si asta ai decis, cumpara-le...chiar si pentru a le face cadou.
Testos juvenil
Testos juvenil

de Alinutza » 14 Mar 2009, 12:31

Scuze din nou, dar mi-a sarit mustarul.
Azi am citi trei topicuri noi:
- testoasele de florida se imbolnavesc? :shock:
- se strica cand calci pe ele? :shock: :shock:
si the lucky winner http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=1336

Asa ca hai mai bine sa infieram cum zici tu. Nu era mai bun un trandafir?
BRRR.
Noroc cu userul jakolover ca am mai si ras putin.
Testos juvenil
Testos juvenil

de Mayol » 14 Mar 2009, 19:08

Draga Alinutza...
Chiar nu pricep de ce as fi the lucky winner cum zici tu...ok...ideea cu broscutele a fost una nu chiar asa de buna dar...de ce sa nu merite ele o viata mai buna?
repet...fa-mi o schema ceva ca tot nu ma prind de ce iti sare mustarul
;)
Testos juvenil
Testos juvenil

Următorul