Testoase.com in colaborare cu Trachemys Adoption Romania

Cerere si oferta.

Moderator: OsDeRos

Testoase.com in colaborare cu Trachemys Adoption Romania

de Netstorm » 30 Dec 2006, 16:21

"In tarile din Uniunea Europeana importul testoasei cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans) este interzisa fiindca este considerata o specie invaziva si prezenta ei in mediul natural reprezinta o amenintare ecologica pentru speciile indigene de plante si animale (252/2005 Order of the European Community). Cu toate ca Romania din 2007 va fi (este) membra a UE, in prezent in tara comertul cu Trachemys infloreste, dar si numarul testoaselor abandonate in natura creste (semnalari din 7 judete)! Specia se reproduce cu succes in sud-vestul Europei, dar depune oua si in Romania! Chiar daca nu se va dovedi reproductia cu succes in tara, numarul in continua crestere al exemplarelor abandonate reprezinta o amenintare reala!
Membrii ai acestei liste au ca scop:
1. informarea publicului larg despre problema Trachemys [de ex. cumparatorii de testoase ar trebui sa stie de marimea la care ajunge specia (20-25cm chiar si pana la 40-45cm, 1,5-2kg), de longetivitatea ei (50-75 de ani) si de amenintarea ecologica ce o reprezinta exemplarele abandonate!]
2. realizarea unei retele intre organizatiile, institutiile, asociatiile sau persoanele fizice care primesc exemplare de Trachemys de la detinatori plictisiti sau capturati din habitate naturale si iubitorii de testoase care vor sa adopte aceste testoase. Testoasele sunt oferite gratis si daca detinatorii se vor plictisi de ele le vor putea „returna” retelei!
3. identificarea a noi locuri infestate de Trachemys si stoparea prin metodele decise pe aceasta lista de discutii a acestei invazii pasive a testoaselor, cauzate in primul rand de oameni!"

citat de pe Pagina Trachemys Adoption Romania


Mai multe informatii:
nobanis.org
____________________________________________________________


femela 6 ani, Galati. Contact: Tel: 0742858086 / Email: carmen_83_2004@yahoo.com

4 testoase de 5 ani, Bucuresti. Contact: Email: raluca301@yahoo.com / monica10112003@yahoo.com
'The wise man in the storm prays to God, not for safety from danger, but for deliverance from fear. It is the storm within that endangers him, not the storm without.'
Avatar utilizator
Testos juvenil
Testos juvenil
 
Mesaje: 12
Membru din: 04 Noi 2006, 15:38
Localitate: Bucuresti

Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator