Indicat?
Moderator: OsDeRos
5 mesaje
|Pagina 1 din 1
Indicat?
Buna!De curand am fost la o ruda care are o testoasa de 6 luni..chestia care m-a uimit cel mai tare e ca ea stergea carapacea testoasei cu putin otet apoi o clatea.Mi s-a parut extrem de ciudat avand in vedere ca otetul are taria aceea.E cumva indicat acest procedeu?Mentionez ca testoasa nu era afectata cu nimic,parea chiar sanatoasa si mananca.
Multumesc!
Multumesc!
- Testos juvenil

Sincer nu stiu ce sa zic .... Dar urasc chestile astea ''babesti'' undeva la tara , aproape de bunicii mei este ceva la plin de testoase (emys) si cei din apropriere au auzit de nustiu' unde ca daca tii o testoasa in apa si dai apa aceea animalelor din gospodarie nu se inbolnevesc , am incercat sa le spun ca nu'i indicat si ca'i posibil ca animalele sa contacteze anumite boli avand in vedere ca unele testoase sunt purtatoare de salmonela , da cei batut in cuie ii batut! Si nu au vrut sa ma asculte....
Acum chestia cu otetu sincer nu am auzit de asa ceva dar daca chiar vrea sa curete carapacea testoasei ar fi bine sa o faca cu o periuta de dinti si cu apa ( nu trebuie sa apese exagerat ) asa se face si la testoasele semiacvatice si la cele de uscat ....
Eu nu zic ca nui bine ce face (poate e poate nu) Eu zic ca metoda cu periuta si apa ar fi cea mai corecta!
Acum chestia cu otetu sincer nu am auzit de asa ceva dar daca chiar vrea sa curete carapacea testoasei ar fi bine sa o faca cu o periuta de dinti si cu apa ( nu trebuie sa apese exagerat ) asa se face si la testoasele semiacvatice si la cele de uscat ....
Eu nu zic ca nui bine ce face (poate e poate nu) Eu zic ca metoda cu periuta si apa ar fi cea mai corecta!
Nu vad cum ar fi indicat. Trebuie sa te gandesti in felul urmator - tot ce face testoasa in natura e bine pentru ea - restul nu.
E o prostie sa dai cu otet pe carapace numai pentru a obtine ceva luciu in plus. Nu as putea sa iti zic ce repercursiuni are, dar iti spun sigur ca odata ce e bagata in apa, otetul acela se amesteca cu apa testoasei, pe care o si bea, si nu poate fi bine.
Carapacea se poate curata de eventualele alge in plus sau alte mizerii cu o periuta de dinti sau mai stiu eu ce foarte fina.
Spune-i si la persoana respectiva sa renunte la practica.
E o prostie sa dai cu otet pe carapace numai pentru a obtine ceva luciu in plus. Nu as putea sa iti zic ce repercursiuni are, dar iti spun sigur ca odata ce e bagata in apa, otetul acela se amesteca cu apa testoasei, pe care o si bea, si nu poate fi bine.
Carapacea se poate curata de eventualele alge in plus sau alte mizerii cu o periuta de dinti sau mai stiu eu ce foarte fina.
Spune-i si la persoana respectiva sa renunte la practica.
Otetul are calitatea de a dizolva depunerile de calcar; nu afecteaza cheratina carapacei folosit repede, dar nici eu nu as face-o. O textila mai aspra inmuiata in apa, frecat bine, si se curata orice. Apoi, solzii sunt caduci, si daca testoasa este in crestere, vor cadea cu tot cu defecte si mizerii persistente.
- Testos activ

5 mesaje
|Pagina 1 din 1