Testoasa Emys orbicularis pe okazii.ro

Cerere si oferta.

Moderator: OsDeRos

de Sheppard » 22 Iun 2011, 17:42

Eu creca ma imbolnavesc cand vad cata incultura si ignoranta e la noi. Iarasi am gasit un anunt pe okazii.ro. E atat de nasol ca nici nu stiu cum sa procedez. Uitati aici anuntul: http://www.okazii.ro/catalog/55615902/v ... am-7-.html

Deci "lautarboss" (Nickname-ul spune tot), a prins cu undita 7 testoase autohtone pe care le vinde. Definitia braconajului. In fine. Ar fi urmatoarele variante.

1. Sa vorbesc cu el, facand apel la ratiune, indemnandu-l sa le elibereze. (Asta e mai mult o gluma; rationeaza cu irationalul)

2. Sa pun politia pe el. (Aceeasi politie care in cazul tipului din Budeasa Mica nu a facut nimic si careia a trebuit sa ii explic de 3 ori ce e aia o testoasa Emys orbicularis)

3. Sa cumpar toate testoasele si sa le elibereze pe langa Sibiu. Ma gandeam la lacul din Muzeul Satului - e excelent: sunt pesti, salcii, stufaris, e mare, nu se pescuieste si nici nu se da lumea cu barca (doar foarte rar, cu ocazii speciale) si tot locul e pazit si supravegheat cu camere video. Acolo au mai ajuns acum cativa ani buni niste pui de la testoasele mele. Habar nu aveam ca depusesera oua - am aflat dupa un an ca au gasit vecinii puii si i-au dus acolo. Dar in ultima vreme nu am mai auzit pe cineva sa vada testoase in Muzeul Satului.

Problema este ca astfel l-as stimula sa mai pescuiasca o tura si iara sa le vand. Pana dispar testoasele de pe Bega sau pana raman fara bani. Gratis ma indoiesc ca o sa le dea si ma indoiesc si mai mult ca le va elibera. E doar o problema de timp pana sa se iveasca un cumparator. Sunt destui care cauta in mod specific testoase Emys orbicularis.

Deci: CE FACEM?

Eu zic sa facem o excursie pana in Timisoara si sa-l batem pe "lautarboss" sa-i sara capacele!
Testos Moderator
Testos Moderator

de larysa » 22 Iun 2011, 18:45

Pfff, e dramatic ce se intampla la noi... :-(
Asta ar si merita, o mama de bataie dar si asa ma indoiesc ca se va potoli iar dupa nickname-ul pe care il are ar fii capabil de multe...
Va sustin!
Testos juvenil
Testos juvenil

de testoasagirl » 22 Iun 2011, 19:43

Va rog, mai dati o data report la "produsele" astea pe okazii, eu incerc inca o data sa vorbesc cu cei de la okazii. Eventual dati si voi mail, va rog. Ei nu le considera produse interzise.
"Small deeds done are better than great deeds planned."
Peter Marshall
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 22 Iun 2011, 20:12

Am dat la report de mi-au sarit capacele. Cea mai buna metoda e de a licita ca sa dispara anuntul de la licitatiile curente.

Okazii.ro prevede undeva in regulament ca nu se pot licita produsele interzise prin lege. Dar am vazut cu totii ca ii cam doare undeva ce se liciteaza la ei pe site, atata timp cat le curg comisioanele. Eu as lua legatura cu tipul sa vad daca le poate trimite cumva la Cluj sau Sibiu.

Pana la urma, problema ar fi, cum salvam testoasele alea? Totusi sunt 7!
Testos Moderator
Testos Moderator

de testoasagirl » 22 Iun 2011, 20:18

Vezi ca la ajutor poti sa dai click pe "contacteaza-na", sa le explici si tu gravitatea situatiei, poate eu nu stiu cum sa conving lumea. :)

Nu mi se pare o solutie buna sa fie cumparate, va prinde altele. Poate doar cu politia alaturi.
Peter Marshall
Testos juvenil
Testos juvenil

de Pandy » 22 Iun 2011, 21:47

Daca le cumperi tot ce faci, e sa faci rau. Omul vede ca merge treaba si va mai pescui. Atata timp cat in Romania Politia P*l** nu face nimic, nu poti sa te astepti la altceva.
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de vic » 22 Iun 2011, 22:42

Cred ca mai simplu si mult mai eficient- din ce avem la indemana- este sa fie sunat si sa i se explice treaba, in spiritul:

"nu face pericolul unei amenzi cat poti castiga tu cu ele; eu daca te-am prins, aduc Protectia Mediului peste tine si te faci de dosar penal pentru cateva beri... da-le drumul la balta si scapi si de probleme, si nu-ti faci nici pacat cu ele."

Cred ca este o varianta minima, uneori suficienta, de a trata cu astfel de manelisti de cacat sau orice alt gen de braconieri de ocazie sau cu antecedente...

Politia?? Vai de capul nostru... am chemat un echipaj fiindca un trio de nogroizi descarcau moloz pe camp, la vreo 200 m de casa mea. Camp splendid, spre sud, ca spre nord-vest imbecilii de romanasi (nu tiganii, culmea, sau nu atat tiganii cat romanii) l-au transformat in platforma de gunoi... ei, macar vederea spre sud sa-mi ramana fara gunoaie...
I-am abordat calm, ca venisera in sfarsit la gard, unde eu fluieram ca in stepa... vrajeli, desigur, cum ca un "'nea Mihai" isi va face casa acolo, ca e terenul lui, si ei doar aduc umplutura pentru fundatie. OK, am zis, eu tocmai am chemat Politia, si nen'tu Mihai nu va avea decat de confirmat ca terenul e al lui, deci no problemo. La care cel-bronzat-mai-mult-decat-mine a pus bot, demonstrand ca a turnat brasoave...
I-am luat numarul, au plecat, in 2 minute hop si organul. Banuiesc ca a fost deranjat si de solicitare, dar mai ales ca nu i-a mai gasit pe bajeti, de la care, poate, scotea o spaga pentru a inchide ochii... a trebuit sa ma legitimez si, vazand adresa anterioara, mi-a atras atentia ca:

... trebuie sa-mi fac mutatia pe noul domiciliu, altfel fiind pasibil de amenda; ca imi da o luna, dupa care vor verifica-" intr-o luna, nu puteti spune ca nu gasiti timp pentru a rezolva cu viza, aveti mai mult decat suficient..."

Eu ii chem sa isi faca DATORIA, si tot eu ma aleg cu avertisment!!! Nu ca nu se incadra in lege, dar totusi este INCREDIBIL!!!

... si daca eu merit amenda, nu mai zic de majoritatea vecinilor mei- ori indivizi cu antecedente penale grave, sau macar mici contravenienti banali, genul care cara gunoiul cu roaba si ti-l arunca langa curte, ca "acolo nu-i terenul dumitale"... desigur, penalii gravi continua sa fie penali, dar pe astia nu-i va amenda nimeni, desi nici locul pe care stau nu e altceva decat teren ocupat abuziv... deh, sunt eu oarecum melanic, dar nu suficient de melanic ca sa beneficiez si eu de aceeasi clementa...
Scarbit de rememorarea pataniei- doar una dintr-o lunga lista,

Vic

PS:
"Vic" era si numele unui politist chelios si dur dintr-un serial american, nu mai retin numele :lol: ... tipul era recunoscut pentru incalcarea sistematica a "procedurii" fata de borfasi, era plin de reclamatii pentru brutalitati, si avea multi "amici" si la turnatorii de la Interne... parca era si un pic corupt, dar, per ansamblu, tare am avea nevoie de cat mai multi bajeti de genul asta "in the force"... de fapt, unul ar fi mult, la cat de toleranti sunt cu infractorii, care le si cotizeaza, si cu care se au reciproc la mana...
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 23 Iun 2011, 00:32

Daca ai putea, vic, te-as ruga sa vorbesti tu cu tipul respectiv. Cred ca ai avea o putere de convingere mai mare. Daca nu, o sa incerc eu. Dar slabe sanse sa se rezolve ceva. Pana acuma, de fiecare data cand am incercat, nu a tinut. Cred ca o sa anunt totusi si politia.

Cat despre experienta ta cu politaiul... ce pot sa zic - tipic. Nici nu ma mai surprinde. Macar nu ai moloz in spatele curtii. Vorba unui prieten: e bine si asa rau.
Testos Moderator
Testos Moderator

de Sheppard » 25 Iun 2011, 00:51

Am gasit si numarul de telefon al tipului pe alt site:

"vand urgent broste testoase
vand acum broaste testoase.doritori pot suna sa vina sa le vada.daca l-e plac putem negocia un pret mic.brostele sunt romaneti.de balta autohtona.urgent.o722526644

Pret:
5 EUR
Telefon:
0722526644
Judet: Timis
Categoria: Reptile » Broaste"
Testos Moderator
Testos Moderator

Anuntul de pe okazii sters

de zulu » 29 Iun 2011, 07:18

Am luat legatura cu cei de la Okazii si cu politia animalelor si am reusit sa sterg anuntul de pe site si sa speram ca nu va mai aparea niciodata.

George Ilinca, Iun-28 16:07 (EEST):

Buna ziua,

Va multumim pentru sesizarea facuta,
Licitatia respectiva a fost stearsa de catre noi, in momentul de fata nemaifiind vizibila pe site.

O zi frumoasa in continuare,
Echipa Okazii.ro

Pentru a evalua raspunsul primit te rugam sa accesezi urmatorul link
http://nicereply.com/okazii/3506153/259916

Facebook: http://www.facebook.com/okaziiro
Twitter: http://twitter.com/okaziiro
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 29 Iun 2011, 10:23

Macar atat. Da parca vad ca in 2-3 zile vede ca nu mai e licitatia si face alta. Asa a facut si tipul din Budeasa Mica. Si problema tot nu e rezolvata. Cei de la Politia Animalelor ce au zis, sau mai bine zis, au avut vreo opinie?
Testos Moderator
Testos Moderator

de testoasagirl » 29 Iun 2011, 19:06

Sheppard, lasa, important e ca au sters anuntul. E un lucru foarte bun, avand in vedere ca mie prima data mi-au spus ca nu vor face asta iar pe urma nu mi-au mai raspuns. Inseamna va in continuare vor proceda la fel.
Peter Marshall
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 04 Iul 2011, 19:18

Un alt caz, mai impertinent decat cele anterioare. Tot asa un baita din Dumbraveni, care vinde o testoasa Emys orbicularis pescuita. Initial zicea ca e de uscat, dar dupa ce am vazut-o pe webcam am constatat ca e Emys orbicularis. Va public discutia de pe messenger:

"Goe: Salut. In legatura cu testoasa de uscat, o mai ai?
Narcis Silviu: da o mai am uite nr meu de tel 0757540059
Narcis Silviu: buna
Goe: salut
Narcis Silviu: u esti baiatu cel intereseaza broasca?
Goe: da
Goe: ce specie este?
Narcis Silviu: de unde esti?
Goe: eu sunt din sibiu
Narcis Silviu: nu stiu ce specie dar pot sa tio arat la web
Goe: sigur
Goe: aha
Goe: e testoasa de apa europeana Emys orbicularis
Goe: de unde esti?
Narcis Silviu: dumbraveni
Narcis Silviu: o vrei?
Goe: as putea sa intreb si de udne este?
Narcis Silviu: am gasito
Narcis Silviu: la balta la pescuit
Narcis Silviu: mno te intereseazasau nu?
Goe: Na uite cum sta treaba. Eu as lua-o pentru ca doresc sa o eliberez. Este o specie protejata prin lege si detinerea ei sau comertul cu ea este ilegal. Ideal ar fi sa o eliberezi unde ai gasit-o.
Narcis Silviu: aha
Narcis Silviu: asa inseamna ca nu o vrei atunci pa pa
Goe: Deci presupun ca nu ai de gand sa o eliberezi?
Narcis Silviu: nu
Narcis Silviu: dacvrei so cumperi zi si daca nu pa
Goe: Eu as lua-o daca s-ar putea trimite cumva la Sibiu. Nu stiu cat de mult se merita sa o tii, avand in vedere ca te poti alege cu dosar penal.
Narcis Silviu: da cesa spun hai ca ma plikti o zi buna
Narcis Silviu is typing...
Narcis Silviu: pa
Goe: Imi pare rau sa aud asta. Testoasa nu are nici o vina."

In momentul de fata fierb de nervi. Asa ca am pus frumos mana pe telefon si in 5 minute am dat de politia Dumbraveni. Le-am semnalat cazul si mi-au spus sa revin maine dimineata sa vad ce au decis. De data asta o sa stau cu gura pe ei sa isi faca treaba si eventual sa il bata pe nesimtitul asta sa-i sara capacele!
Revin maine cu detalii.
Testos Moderator
Testos Moderator

Testoasa

de zulu » 07 Iul 2011, 10:30

Cei de la protectia animalelor nu mi-au raspuns. Cert e ca cei de la okazii m-au anuntat ca sterg anuntul abia dupa ce am contactat si politia animalelor. Este posibil sa ii fi contactat ei pe cei de la okazii. Am sa incerc sa mai iau legatura cu cei pe care ii cunosc in interior la okazii sa aflu mai multe. Pana atunci daca mai vedeti ca apar anunturi pe okazii va rog sa ma anuntati.
Testos juvenil
Testos juvenil

de larysa » 07 Iul 2011, 12:53

E incredibil ce se intampla la noi!

Este unul care vinde carapace de broasca testoasa: http://www.okazii.ro/catalog/43869682/c ... toasa.html
Testos juvenil
Testos juvenil

AnteriorUrmătorul