Vand 5 pui Sternotherus odoratus

Cerere si oferta.

Moderator: OsDeRos

Vand 5 pui Sternotherus odoratus

de vic » 23 Noi 2012, 11:11

Salut!

Primind un cadou neasteptat (alti puisori) am decis sa vand 5 din cei 10 puisori intial cumparati, pentru a cumpara alte dihanii- grupul meu de Sternotherus este de ajuns de mare acum. Nu-i vand pentru profit, dar avand in acest moment din 3 surse, grupul initial este deja prea mare fata de celelalte, si vreau sa echilibrez.

Calitatea pozelor si filmului... asta sunt, nu stiu sa fac poze bune... animalele au fost curatate usor- fiind mici si delicate- de alge, de aceea au un aspect "murdar".
Cu tot chinul stergerii cu o laveta aspra, in mainile unui gigant, dupa nici 5 minute intr-un vas de o culoare nenaturala, au inceput sa atace melcii- S. odoratus nu stiu ce este stressul- nu stiu decat ce este foamea :lol:, si nu fac niciodata mofturi.
Variante mai fericite pentru a va face idee despre S. odoratus- cautare imagini Google si filmulete pe YouTube :oops:...

https://picasaweb.google.com/fabian.van ... directlink

Specia este micuta, in captivitate rareori depasind 10 cm, extrem de rezistenta, poate hiberna 4-5 luni fara probleme; ajunge pana in Canada. Mari amatori de melci, dar consuma orice- cadavre de pesti, crochete de pisica, carne cruda, gammarus, sortimente de hrana speciala, rareori materie vegetala.
Nu distruge plantele si se pot tine in bazine mici- un mare avantaj fata de speciile de Emydidae din comert.
Nu necesita becuri speciale, dar ar fi recomandat sa aiba un bec UVB 5.0, in caz ca doresc sa se expuna.
Nu necesita incalzitor, eventual o plaja cu bec normal, ca sursa de caldura.

Pretul este de 100 RON/pui, si va asigur ca nu este mare. Nu sunt produsi in masa precum Emydidele, apar mai rar si implicit preturile sunt mai mari. Adaosul meu nu este nici macar de 20% fata de pretul cu care i-am luat, si nu acopera cheltuielile adiacente pe care le-am facut pentru a-i achita.

Asta ar fi fost specia potrivita pentru captivitate, fiind practic cea mai mica si rezistenta, fara pretentii deosebite fata de hrana si bazin. Pacat ca s-a inceput cu Trachemys si alte Emydidae, acestea avand un impact negativ oriunde au scapat in natura.

Sternotherus odoratus nu este o specie amenintata, deci poate fi detinuta si comercializata fara acte speciale.

Nu stiu daca printre colegi sunt si hobbysti dispusi sa creasca un grup si sa mai si reproduca, dar merita luati toti 5, daca v-ar interesa reproducerea. Stau la dispozitie pentru orice informatii referitor la aceste testoase.

Sanatate!
Testos activ
Testos activ

de tibor.sos » 24 Noi 2012, 09:02

buna, eu le-as cumpara pe toate cinci. care este originea lor?
Testos Moderator
Testos Moderator

de vic » 24 Noi 2012, 09:15

Salut!
Nu cunosc originea, cel mai probabil din zona sudica, unde sunt majoritatea crescatorilor. Americanii spun ca in sud culoarea este mai negricioasa, iar in nord oarecum spre brun- banuiesc totusi ca puii sunt negriciosi in toate populatiile.
Nici eu nu voi lasa afara vreuna, dar vor avea 2 luni de hibernare la 3-10*C din Februarie, ca sa le trezesc in Aprilie, in caldura naturala, afara.
Cand voi obtine pui, voi lasa si peste iarna, sunt sigur ca si sudicii duc iarna noastra.

Pentru toate, pretul va fi de 450RON.
Testos activ
Testos activ

de tibor.sos » 24 Noi 2012, 09:18

ok, le cumpar, daca mi le vinzi. trimit datele prin mesaj?
Testos Moderator
Testos Moderator

de vic » 24 Noi 2012, 09:26

Sigur, chiar doream sa ajunga pe maini bune si sa pot afla despre evolutia lor. Mai bine nu se poate. Ai PM.
Testos activ
Testos activ