Oare e vremea sa faca oua??

Cerere si oferta.

Moderator: OsDeRos

Oare e vremea sa faca oua??

de ghizdy » 05 Iun 2012, 19:26

Salut! :) fiindca mi-au placut testoasele de mic, de 4 ani am in crestere doua broscute testoase de Florida (Trachemys Scripta Elegans) mascul si femela. Masculul are 12 cm, iar femela 11 cm si nu de mult timp am impresia ca femela s-a maturizat (ca semn am observat gherutele..s-au alungit exact ca la mascul), cu toate ca pe unele site-uri am citit ca femela se maturizeaza intre 5-7 ani.

Sunt foarte apropiate, imi aduc aminte acum vreo 3 ani cand s-a imbolnavit masculul si l-am lasat la veterinar cateva zile, femela nu a mai vrut sa mai manance si era f sperioasa..dupa cateva luni s-a imbolnavit si femela (i s-au umflat ochii) si tot asa, am tinut-o la veterinar in jur de 2 saptamani, iar masculul nu a mancat absolut deloc pana nu am pus-o pe femela langa el in acvariu!! (real love baby) :D

De cand erau micute, precum scoicile, stiu ca isi incolaceau labutele din fata, mangaindu-si capul si se alergau una pe alta prin acvariu, insa acum ar trebui sa ne gandim la lucruri serioase, nu? :D acum 4 zile, masculul a innotat in cerc dupa femela, ii zgaria carapacea cu ghiarele si femela l-a cceptat, iar la un moment dat am vazut cum incercau sa-si incolaceasca cozile, m-am speriat (gandindu-ma ca nu am conditiile necesare pt oua).. Noaptea, mi-a spus prietena mea ca le-a auzit facand ciudat, au scos niste sunete (gen respirau greu, nu stiu exact sa descriu) timp de 10 minute si cand am auzit, mi-am zis: "frate, testoasele mele au facut sex!!" :lol:

Nu am stiut ce sa fac, m-am gandit ca dupa 2 saptamani sa le duc la Campulung la veterinar sa ma invete ce anume sa fac, insa daca in 2 saptamani femela incepe sa sape in gol? nu vreau sa o ranesc si chiar mi-as dori sa iasa cu trebuie aceasta "filosofie" :)

http://imageshack.us/photo/my-images/44 ... 38576.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/24 ... 02712.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/233/dsc3543e.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/29/pozeblog69.jpg/
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 05 Iun 2012, 19:45

De la imperechere si acuplare pana la depus oua mai dureaza in jur de 1-2 luni. Sunt pe forum cateva topicuri cu privire la reproducere si incubarea oualelor.

Voi uploada si eu un document cu informatii cu prvire la acest subiect redactat mai demult, dar numai la sfarsit de saptamana voi putea face asta; sa vad si ce mai trebuie actualizat pe acolo.

Depinde acuma si ce ai de gand sa faci cu ouale. Ideea e ca oricum trebuie sa aiba acces femela la o cutie cu 1/3 nisip si 2/3 pamant cam de 8cm adancime in care sa poata da o gaura pentru a-si depune ouale. Altfel va fi fortata sa le depuna in apa, ouale vor fi compromise, iar stresul pentru testoasa va fi foarte amre cu risc crescut de inec.
Testos Moderator
Testos Moderator

de ghizdy » 06 Iun 2012, 20:01

mersi pt informatii :) din cate am observat azi, masculul tot incerca azi sa se dea la femela, iar ea nu il lasa deloc, il musca, fugea de el etc.. ar trebui sa le pun separat?
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 06 Iun 2012, 20:26

Nu, din moment ce sunt de sex opus nu o sa ai probleme - muscaturile ocazionale fac parte din ritualul lor de imperechere. Totusi, e bine sa stai cu ochii pe ele sa nu apara rani serioase din cauza vreunui accident (dar ma indoiesc ca o sa fie cazul). O sa se calmeze apele dupa ce se incheie perioada imperecherii.
Testos Moderator
Testos Moderator

de ane » 06 Iun 2012, 20:34

Vezi sa nu apara rani... dar cred ca se musca deoarece femela a intrat in perioada de calduri.Nu cred ca ar trebui sa le tii separat, decat daca o sa se raneasca.
Imagine
Poate gresesc.. nu sunt experta, am si eu o pereche de testoase.de aproape 3luni sunt la mine, ele au 4ani, cred ca de la anul o sa inceapa si la mine la fel.
:turtle: + me = best friends :hug:
Testos activ
Testos activ

de ghizdy » 06 Iun 2012, 20:43

asa ma gandeam si eu, ca la 5 ani sa inceapa sa se "iubeasca" :P insa na. Toate cele bune broscutelor voastre!!
Testos juvenil
Testos juvenil

de ane » 06 Iun 2012, 20:58

Nu neaparat.. masculul ajunge la maturitatea sexuala la 2-3 ani, si femela pe la 5-7ani. Incep sa se ,,iubeasca'' atunci cand masculul gaseste o femela in calduri *logic ajunsa si la maturitatea sexuala ca altfel nu ar intra in calduri.
:turtle: + me = best friends :hug:
Testos activ
Testos activ