Adoptie testoase

Cerere si oferta.

Moderator: OsDeRos

Adoptie testoase

de Balamuc MAC » 09 Iun 2010, 12:01

Am inceput acum cca 4 ani de zile sa adopt broscute testoase de Florida, primele doua fiindu-mi donate de catre un coleg de serviciu... Am crezut ca este o joaca, un mic hobby, asta pana in momentul in care le urmaresti si fara sa vrei le indragesti rau! Au mai urmat si alte donatii, tot testoase, pana am ajuns la un nr de 21 bucati! Momentan sunt cazate in provincie, la casuta mea de la tara, unde are grija tatal meu de ele, pana ajung eu saptamanal acolo, intr-o piscina de vreo 3 metri in diametru, cu insula suficienta pt toate, dar nu cred ca ma voi opri aici. Am in proiect in luna urmatoare o alta cazare pt ele, o piscina ceva mai mare, 5 metri in diametru si 90 inaltime, dar acum ma interesez despre cum voi face filtrarea la ea. Am facut aceasta mica introducere deoarece mai am date cateva anunturi si pe alte site-uri, ca toate persoanele ce vor sa-mi doneze broscutele lor, daca doresc, sa ma poata contacta pt a le urmari evolutia lor in mediul oferit de mine. Am spus ca nu cred ca ma voi opri aici deoarece am observat ca foarte multe persoane sunt dispuse, cu sau fara voie, sa le faca rau. Unii isi doresc mult o broscuta ca animal de companie, dupa care renunta, zic eu, mult prea usor la ea, altii sunt interesati de ele pt carapacea lor, sa-si faca un moft (cretin) de a avea o scrumiera din carapace de testoasa, si decat sa ajunga pe mana acestor persoane, ca oameni nu-i pot numi, mai bine prefer sa ajunga la mine, intr-un mediu propice lor. Voi reveni si cu ceva poze dupa "instalarea" lor in noul camin, dar asta cand va fi gata, posibil peste vreo doua luni de zile. Cam asta am avut de spus, pot fi contactat la unul din nr de tel 0729.422.335 sau 0767.079.116, locuiesc in sect.6 cartier Militari. Mult respect tuturor posesorilor de broscute testoase si nu numai! Stima, Marian C.
Orice vietate are dreptul la o viata mai buna...
Momentan 39 testoase de Florida, 35 TSE iar 4 TSS! ;)
Testos juvenil
Testos juvenil

de OsDeRos » 09 Iun 2010, 12:12

cand te mai duci pe la curte... fa te rog si niste poze. "casuta de la tara" in ce zona este?poate iti dau o mana de ajutor cand vrei sa maresti piscina (in caz ca stai cu lopata si cazmaua) este de apreciat gestul tau avand in vedere numarul "cadourilor" donate.
Acvariu: 100x40x40; Filtru: Tetratec EX700; Resun Sp-2500 - ptr recircularea apei. Incalzitor: Tetratec 100w; Incalzire insula: bec normal 60w; Lumina: Reptil Glo 5.0
Testos Moderator
Testos Moderator

de tibor.sos » 09 Iun 2010, 12:38

salutare, frumoasa initiativa, ai grija sa nu aglomerezi locul, ca e greu sa te opresti. insa clar ca oferi o alternativa extraordinara testoaselor (daca totul e functionabil si corect aranjat)!
Testos Moderator
Testos Moderator

de diego » 09 Iun 2010, 13:13

poti sa arunci o privire.. http://shop.magicaquarium.ro/categories ... si-LACURI/
si da, vrem niste poze si sunt curios ce le dai de mancare pentru ca sunt destul de multe guri de hranit :)
Testos Admin
Testos Admin

de Balamuc MAC » 09 Iun 2010, 15:03

Multumesc pt aprecieri si pt ajutor! Referitor la alimentatie, eu le hranesc zilnic dimineata si seara, hrana alternativa: dimineata creveti uscati (Shrimps), seara viermi (Gammarus), a doua dimineata pestisori uscati (Fishes), seara sticks-uri (Meniu Vital), iar de doua ori pe saptamana (nu-mi pot permite mai des) inima de vita. Shrimps si Fishes de la Padovan, Gammarus & Meniu Vital din Hornbach la galetusa de 5 respectiv 10 litri, iar inima de vita de la orice macelarie, fiarta acasa si taiata cubulete. Ocazional mai primesc si pestii vii, asta atunci cand revin de la vreo partida de pescuit si "capturile" nu depasesc lungimea unui deget aratator! :D
Testos juvenil
Testos juvenil

de diego » 09 Iun 2010, 15:24

e bine, dar sa stii ca poti sa le hranesti si o data in zi, cum ar fi dimineata sau la pranz
Testos Admin
Testos Admin

de diego » 10 Iun 2010, 13:12

Testos Admin
Testos Admin

Raspuns

de Balamuc MAC » 10 Iun 2010, 13:54

Ms mult Diego, demn de retinut ideea, frumoasa locatie pt broscute, dar... pe timp de iarna? Ar trebui ceva acoperit, sa le asiguri macar minimul de 10 grade constant, sa nu spun 12-13!
Testos juvenil
Testos juvenil

de tibor.sos » 10 Iun 2010, 16:33

in lacuri apa nu ingheata pana la fund fiindca apa de 4 grade este cel mai greu stadiu al apei (cam naiv descris...) si cand apa de la suprafata se raceste pana la aceasta temperatura, ea se lasa la fundul lacului (deci exista un fenomen de redistribuire a corpurilor de apa). in corpurile de apa de mica adancime acest fenomen nu apare si ingheata bocna. nu stiu marimea minima a corpului de apa unde functioneaza aceasta redistribuire (trebuie cautat pe net), dar micile laculete din gradina nu intra in aceasta categorie. insa exista si o modalitate de a misca prin pompa apa din laculete astfel sa nu inghete, dar viteza de miscare a apei trebuie reglata dupa temperatura de afara (cum cat e mai rece, cu atat trebuie miscata apa mai repede).

cel mai sigur pentru testoase este hibernarea lor intr-o incapere unde temperatura apei nu scade sub 4-5 grade dar nu depaseste nici 10 grade.

laculetul din poza atasata de Diego arata extraordinar chiar si cu cascada :))

asteptam poze cu adapostul testoaselor, Balamuc Mac (interesting name...). daca ai testoase maricele este posibil ca le hranesti prea des, nu uita ca testoasele obeze sunt dispuse la imbolnaviri ca si oamenii...
Testos Moderator
Testos Moderator

R:

de Balamuc MAC » 10 Iun 2010, 17:13

Acum 4 ani, deci in prima iarna cu broscute, nefiind atat de documentat in privinta lor, ce-i drept, atunci nu aveam decat 3 exemplare, stateau intr-o bucatarie de vara cum o numim noi, fara o sursa reala de caldura. Intr-o dimineata m-a sunat tatal meu, spunandu-mi ca in bazin la testoase era un strat de gheata de 2-3mm pe care l-a spart cu un obiect. Am ajuns acolo in seara respectiva si am improvizat o sursa de caldura, un resou electric, cu care au depasit iarna respectiva fara probleme. Iar vis-a-vis de maturitatea lor si de hranirea zilnica, asa le-am invatat de vreo 2 anisori si multumesc lui D-zeu, nu am avut nici o problema cu niciuna, nici macar elementara, dac-o pot numi asa, conjunctivita, intalnita f des la testoasele de Florida. Incerc sa le pun intr-un mediu cat mai asemanator celui natal. Acum vreo doua luni am avut si oute de la ele, dar tot documentatia m-a "retinut" sa incerc sa scot ceva din ele. In rest ce pot sa mai spus, orice sfat este f bine venit, eu fiind adeptul zicalei ca: Omul cat traieste, are cate ceva de invatat! Astept in continuare sfaturi, propuneri si, de ce nu, chiar critici, daca sunt date de persoane indreptatite...
Testos juvenil
Testos juvenil

de tibor.sos » 11 Iun 2010, 15:48

dupa cativa "anisori" trebuie sa reduci hrana, dar normal depinde si cat hrana primesc...
Testos Moderator
Testos Moderator

de foamy » 11 Iun 2010, 22:59

Incearca sa contactezi persoana:
id mess: robe_boss
are un anunt pe okazii.ro, il gasesti daca dai search la "testoasa de florida".
Am vorbit cu el si are un mascul T. s. Elegans de 3 ani si 16 cm. Vroia sa-i dea drumul in ceva lac, dar a avut retineri. Sunt aproape convins ca e dispus sa-l doneze stiind ca o sa ajunga pe maini bune.
Bafta!
Testos juvenil
Testos juvenil