am 2 broscute un acvariu(50,30,30)nisip apa si insula...
Moderator: Sheppard
am 2 broscute un acvariu(50,30,30)nisip apa si insula...
Am 2 broscute, un acvariu(50,30,30cm),nisip si inca o chestie luata din hornbach, apa :P , veioza de camera :oops: si insulita. Momentan sunt ok(le am de o saptamana). Dar am vazut ca trebuie o anumita temperatura, nustiu ce filtru de aer, capac cu neoane de nustiu cati W. Daca ma poate ajuta cineva sa-mi spuna mai exact ce-mi lipseste.... :roll:
- Testos juvenil

In primul rand daca ai nisip este de preferat sa-l inlocuiesti cu pietre de dimensiuni destul de maricele incat sa nu le inghita broscutele, in curand acel acvariu iti va fi prea mic pentru 2 testoase, temperatura ideala este de 26-28 grade ceea ce pentru asta iti trebuie un incalzitor cu termostat, filtru de apa pentru ca se va murdarii din ce in ce mai mult. Cel mai important apa trebuie lasata 12-24 ore la decantat (evaporarea clorului) in sticle cu gura cat mai mare, nepunandu-le dopuri. In rest mai citeste forumul si vei sti tot ce trebuie
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Pandy scrie:In primul rand daca ai nisip este de preferat sa-l inlocuiesti cu pietre de dimensiuni destul de maricele incat sa nu le inghita broscutele, in curand acel acvariu iti va fi prea mic pentru 2 testoase, temperatura ideala este de 26-28 grade ceea ce pentru asta iti trebuie un incalzitor cu termostat, filtru de apa pentru ca se va murdarii din ce in ce mai mult. Cel mai important apa trebuie lasata 12-24 ore la decantat (evaporarea clorului) in sticle cu gura cat mai mare, nepunandu-le dopuri. In rest mai citeste forumul si vei sti tot ce trebuie
ms mult
Da oricum pun apa plata deci nu cred ca mai trebuie lasata nu?
Si legat de incalzire, am vazut ca si 2 neoane mai puternice(care oricum vreau sa le iau) pot sa inlocuiasca incalzitorul. Mai mult ma interesa partea cu aerul si filtrarea. Cam ce-as putea sa cumpar?
- Testos juvenil

Apa plata nu mai trebuie lasata, neoanele acelea mai mult te vor ajuta sa menti o temperatura ridicata deasupra insulitei, nu poate inlocui un incalzitor. In functie de buget si de ceea ce vei dori tu sa ai in acvariu, daca vrei o apa impecabila ai nevoie de ceva puternic, de care sa te folosesti cu placere, care este suma de bani de care poti dispune pentru filtru ?
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Pandy scrie:Apa plata nu mai trebuie lasata, neoanele acelea mai mult te vor ajuta sa menti o temperatura ridicata deasupra insulitei, nu poate inlocui un incalzitor. In functie de buget si de ceea ce vei dori tu sa ai in acvariu, daca vrei o apa impecabila ai nevoie de ceva puternic, de care sa te folosesti cu placere, care este suma de bani de care poti dispune pentru filtru ?
pai mai mult de 100ron nu as da
Dar nu exista un magazin unde as putea vedea ceva mai diversificat?
- Testos juvenil

Bineinteles ca exista. Poti incerca la Animax din Complexul comercial Carrefour Orhidea, sau la Zoomania din Cora Pantelimon, sau chiar la Hornbach dar nu stiu cate modele au, la cele doua magazine precizate anterior stiu ca sunt destule. Citeste aici ca s asti ceea ce trebuie sa cauti http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=9
Pandy scrie:...neoanele acelea mai mult te vor ajuta sa menti o temperatura ridicata deasupra insulitei, nu poate inlocui un incalzitor...
Neoanele nu emit caldura... un neon in functiune are o temperatura usor mai ridicata decat temperatura corpului uman.
Deci [dalex1983] nu te culca pe o ureche si cumpara un incalzitor!
Sa-ti traiasca!!!
Asta chiar nu stiam, totusi indiferent de puterea lor nu ridica temperatura mai mult decat aproximativ 35 de grade ?
A inceput sa mearga
Am schimbat acvariu asta are 120l, am luat incalzitor e pus la 28de grade, 2 filtre de 250l(asa scrie da mi-a zis baiatul ala ca nu face fata unul). Dar nu gasesc pietricielele de care ziceai. Unde as putea sa gasesc si cam la ce preturi?Si inca o intrebare, afecteaza lumina rosie sau albastra daca nu e puternica(ceva de design)?
ms mult pt ajutor
Am schimbat acvariu asta are 120l, am luat incalzitor e pus la 28de grade, 2 filtre de 250l(asa scrie da mi-a zis baiatul ala ca nu face fata unul). Dar nu gasesc pietricielele de care ziceai. Unde as putea sa gasesc si cam la ce preturi?Si inca o intrebare, afecteaza lumina rosie sau albastra daca nu e puternica(ceva de design)?
ms mult pt ajutor
- Testos juvenil

noanele
noanele sunt de mai multe tipuri cu cat mai groase cu atat mai fierbinti si cu cat mai subtiri cu atat mai fierbinti dar sa incaleeasa aeru:)) iti trebuie vre-o 30 de neoane T4 adic dalea subtirele. in lista ta ai recomandat cele mai scumpe magzine felicitari!:)) sa-ti traiasca broscutele si bine ai venit!
respectele mele Seba
iti doresc ce imi doresti tu mie si sa ti se intample tie
iti doresc ce imi doresti tu mie si sa ti se intample tie
- Testos juvenil

Re: noanele
dj-seba scrie:noanele sunt de mai multe tipuri cu cat mai groase cu atat mai fierbinti si cu cat mai subtiri cu atat mai fierbinti dar sa incaleeasa aeru:)) iti trebuie vre-o 30 de neoane T4 adic dalea subtirele. in lista ta ai recomandat cele mai scumpe magzine felicitari!:)) sa-ti traiasca broscutele si bine ai venit!
problema e ca nu gasesc bec uv de care zice lumea pe aici, sunt neoane dar am vazut ca nu sunt recomandate :(
- Testos juvenil

[Houdini] :!: Avertisment :!:
Ai incalcat art. 2.9 din regulament. Link-urile cu trimitere catre magazine online se considera spam.
Citeste regulamentul !!!
PS: Am sters eu link-urile.
Ai incalcat art. 2.9 din regulament. Link-urile cu trimitere catre magazine online se considera spam.
Citeste regulamentul !!!
PS: Am sters eu link-urile.