Help me! Mi-e teama pt ele :(

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

Help me! Mi-e teama pt ele :(

de tweety » 30 Noi 2007, 16:23

Salut! :D Am si eu doua broscutze de Florida,una cat un banutz,iar cealalta putin mai mare decat o cutie de chibrituri.Le-am primit de la cineva care nu le mai vroia :( si m-am oferit sa le cresc.Acum sunt un pic disperata :roll: ,deoarece nu am informatii aproape deloc despre cresterea broscutelor :oops: ,si nu prea le vad eu foarte fericite.Vreau sa imi spuneti exact ce trebuie sa le cumpar.Cand le-am luat aveau doar un acvariu de 20 litri ,pe care il umplu aprox 3/4 cu apa.Tocmai le-am cumparat un incalzitor AQUAEL,iar apa o tin incalzita la 28 grade,si le-am montat si o "insulitza"la nivelul apei.De mancare le dau sa manance creveti de mare de la Gamarus
Acum am cateva intrebari,la care va rog mult de tot sa-mi raspundeti,deoarece chiar nu am experienta,iar aceste mici fiinte nu sunt de vina cu nimic,si nu vreau sub nici o forma sa fie chinuite.Asadar:
1.Acvariul este destul de mare,avand in vedere dimensiunea broscutelor mele?
2.Filtrul este absolut obligatoriu?
3.Avand in vedere ca v-am descris cam totul despre broscutele mele,va rog sa imi spuneti ce "mofturi" ar trebui sa le mai fac,pt a le vedea si pe ele asa :D si nu asa :cry:
Sper sa nu va suparati prea tare pe mine :oops: ,pt ca stiu ca primiti intrebarile astea zilnic,si probabil v-ati plictisit,dar am nevoie de ajutor si nu prea am unde sa gasesc,decat aici :D .Merci mult!

de alyenn666 » 30 Noi 2007, 16:54

am avut si eu problemele astea..
deocamdata cred ca iti ajunge acel acvariu...dar p viitor iti va trebui unul mai mare pt ca broscutele au nevoie de spatiu cand vor creste si asta se va intampla destul de repede..la c te referi cand spui ca sunt triste?
ele folosesc insulita??daca nu ,ai nevoie de un bec,care sa le incalzeasca aerul cam cu 4 grade mai mult decat apa.....
o alta idee ar fi sa incetci sa le diversifici si mai mult mancarea..
poate si sa le scoti la plimbare prin casa...
dar ai grija daca faci asta nu le lasa foarte mult si mai ales nu le lasa nesupravegheate... :!:

filtru iti trebuie pt ca apa o sa se murdareasca foarte repede....dar daca t descurci sa schimbi apa cam la o zi ,cred ca e in regula..
sper ca stii ca nu trebuie sa fierbi apa sau sa folosesti apa direct de la robinet...
daca nu poti folosi apa plata atunci tine apa de la robinet minim 24 de ore (ca sa se evapore clorul) in vase descoperite cu gura cat mai mare

sper ca toate astea sa te ajute sa faci broscutele sa se simta bn si :D
Testos meserias
Testos meserias

de Pandy » 01 Dec 2007, 07:37

Il legatura cu problema cu acvariul, daca ai un acvariu de 20 litri de ce pui doar 3-4 in el ? Pentru inceput ar trebui mai ales ca sunt doua, o coloana de apa de 10 cm, cel putin. Apa nu trebuie sa fie fiarta niciodata, trebuie lasata la decantat 12-24 ore asa cum a zis si [alyen666] in vase cat mai deschise. Un singur fel de mancare nu este de ajuns deoarece la un moment dat se va satura, o testoasa trebuie sa aiba un meniu cat mai diversificat, incearca sa-i dai inima de vita liofilizata, sticks-uri, pesti liofilizati sau cruzi, troco prim 2, etc. Daca ti-ai propus sa schimbi apa din ce in ce mai des nu ai decat sa nu cumperi filtru, dar pentru o comoditate mai mare te-as sfatui, plus ca are unele capacitati chimice, fizice si biologice. Mult succes
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de tweety » 01 Dec 2007, 09:18

ma refeream ca il umplu cu apa 3 sferturi (3/4).. :D nu 3-4 litri :wink: dar inca ceva...le-am luat mai multe feluri de papa...dar nu prea au pofta de mancare...o vanzatoare de la pet shop mi-a spus ca e normal.deoarede au intrat in hibernare,si nu vor manca mai nimic toara iarna.Este adevarat?temperatura in apa lor este de 27-28 de grade.Nu stiu ce sa mai cred ..of... :cry:

de rorazvan » 01 Dec 2007, 09:50

tweety scrie:o vanzatoare de la pet shop mi-a spus ca e normal.deoarede au intrat in hibernare,si nu vor manca mai nimic toara iarna.Este adevarat?temperatura in apa lor este de 27-28 de grade. :cry:

vanzatoarea probabil s-a referit la testoasele din mediul natural, unde deja e frig :) daca tu le asiguri o temperatura de 27-28 nu se pune problema de hibernare. le e cald si bine. cand temperatura ajunge intre 12-20 grade (stare intermediara intre activitate si hibernare), atunci poti sa te gandesti la asa ceva. dar nu cred ca se pune problema la tine sa ajunga la temperaturi sub 20. iar asigurarea unor conditii optime pt hibernare, in mediul artificial, este foarte dificila, de aceea nici nu se recomanda acest lucru si majoritatea proprietarilor de testoase nu se risca.

concluzionand :D , nu e vorba de hibernare la aceasta temperatura. poate sa fie o apatie sau o problema de adaptare in primele zile.

arunca o privire si aici: http://www.testoase.com/viewtopic.php?t ... =hibernare
si foloseste cu incredere butonul "Cautare", vei gasi mai multe discutii pe tema asta.

acvariul este micut si cand poti, incearca sa faci rost de unul mai mare. o broscuta ar trebui sa aiba in acvariu cantitate de apa=35Xvolumul ei. o coloana de apa de 15cm cred ca ar fi OK pentru inceput.

sper ca te-am ajutat cu aceste cateva informatii! :D
Testos juvenil
Testos juvenil