Acvariu broaste testoase

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

Acvariu broaste testoase

de Carmencitam67 » 24 Sep 2020, 12:54

Salutare! Am doua broaste țestoase fata și băiat, fata are deja 13 cm și băiatul un pic mai mic ca de obicei! As vrea sa știu care sunt dimensiunile corecte și volumul de apa care le sunt necesare, dc acvariul poate sa fie de sticla și evident cu platforma? Eu m am gindit la 120 l si 80 x 40x 40! De asemeni dc apa poate sa fie pusa pina la platforma, adică pina la jumatatea acvariului? Pt ca am citit ca apa trebuie sa fie atit cit sa iasă cu capul din apa dc se sprijină pe picioarele posterioare și ca nu trebuie sa fie acvariul de sticla ca se face sera! Și pt ca dp ce au stat într-un acvariu de plastic care devenise evident neîncăpător le am mutat în unul de sticla dar care tot mic e pt ca are 60 x 30 x30 aprox și în care la început deși leam pus filtru încălzitor și le am păstrat aceeași insula de plastic, par speriate, agitate și stau mai mult ascunse! VA ROOG SA MA SPRIJINIȚI CU SFATURILE!!! MULTUMESC!!!
 
Mesaje: 1
Membru din: 24 Sep 2020, 12:39

Re: Acvariu broaste testoase

de Sheppard » 26 Sep 2020, 13:43

Despre ce specie vorbim?

Asa se amenajeaza un acvariu ideal pt testoase: https://youtu.be/sQDepqFLpF4
E cea mai proasta varianta: acvariile sunt grele, scumpe, fragile si testoaselor nu le plac suprafetele transparente de care nu pot trece. Ideale sunt recipientele de plastic sau asta: http://www.tortoisetrust.org/articles/smpond.html
Ideea e sa ai suprafata cat mai amre, latime si lungime, pentru inot. Adancimea e mai putin importanta si te poti rezuma la 30-50cm coloana de apa.
Pentru exterior, evident, ideal e un iaz: viewtopic.php?f=5&t=3179&p=26152#p26146

Zona uscata trebuie sa fie incapatoare, cu zona cu bec pentru incalzit care sa ajunga pe la 30-35 de grade si zona mai racoroasa. Termoreglarea e foarte importanta pentru dezvoltre, digestie si activitatea lor in general.

Recomand sa incepi documentarea cu asta: viewtopic.php?f=12&t=3680&hilit=afis

Ar fi bine sa aiba suficiente locuri de ascuns pentru a reduce stresul.
Avatar utilizator
Testos Moderator
Testos Moderator
 
Mesaje: 2737
Membru din: 25 Feb 2011, 13:28
Localitate: Sibiu


Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori