Noua experienta: Filtru Extern

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

Noua experienta: Filtru Extern

de lulu24 » 09 Mar 2016, 22:41

In sfarsit, dupa o mare confruntare cu constiinta mea si analizand totul din toate punctele de vedere, am decis sa achizitionez un filtru extern si m-am gandit la un Eheim 2211(chiar printre cele mai ieftine si in acelasi timp bune calitativ). La inceput am fost si eu ca toata lumea: ”Doamne fereste, cum sa dau atatia bani pe un amarat de filtru?! Dar ce..am innebunit?!” Iar la scurt timp dupa asta toata parerea mea s-a schmbat radical, deoarece ma confruntam si inca ma confrund cu o mare mizerie in apa. Adica saracul Aquael nu face fata..adica apa in mare e ok dar sub filtru chiar si sub incalzitor e HORROR! Asa ca, desi m-am informat foarte mult deoarece nu vreau sa dau atatia bani si dupa ma trezesc ca habar nu am ce sa fac si cum sa utilizez acel filtru, tot am destul de multe nelamuriri, deoarece am vz ca erau „pareri impartite”:
1. Daca filtrul are inclus doar un polypad(parca asa se numea) si un burete normal isi va face treaba bine fara sa mai adaug eu carbune active, siporax sau alt material filtrant?
2. La cat timp ar trebui schimbati buretii si materialele filtrante?
3. Cam cat carbune active si siporax ar trebui sa adaug in filtru pt 4,5l de apa?(stiu ca e putin dar am vrut ca mai intai sa incep cu o apa fff curata)
4. La cat timp trebuie spalati buretii, iar materialele filtrante trebuie spalate f putin si partial?
5.La inceput, pana face ciclarea, cat de des si cat de mult trebuie sa schimb apa?
Testos juvenil
Testos juvenil
 
Mesaje: 39
Membru din: 09 Feb 2016, 14:46

Re: Noua experienta: Filtru Extern

de Sheppard » 09 Mar 2016, 22:57

1. Presupun ca isi face bine treaba. Eu as opta totusi pentru modele cu cat mai multe medii de filtrare.
2. Buretii cica se schimba anual, dar ii poti lasa mai mult, pana se uzeaza. Materiale filtrante care se schimba des (de preferat lunar) sunt carbunele activ si panza fina.
3. Daca vrei sa adaugi carbune si siporax, te adaptezi in functie de recipientul filtrului. Pui un strat de vreo 1-2cm. Sunt si saculeti preumpluti cu carbune, de diferite marimi. La siporax atentie, pentru ca e eficient doar daca e putin mizerie, spre deloc in apa care trece pe acolo, deci ar trebui sa fie printre ultimele straturi de filtrare.
4. Filtrul si materialele filtrante se curata cand se infunda, cand scade debitul filtrului. Se spala in apa veche, murdara, iar daca ai bioballs sau alte materiale filtrante similare pe care cresc bacterii si sunt doar pt filtrare biologica, astea nu se spala, doar se latesc putin de mizeria mare.
5. La inceputar fi ideal sa nu bagi testoasa in apa pana se face ciclarea. Sa lasi filtrul macar cateva zile sa mearga fara ca tesoasa sa mai faca mizerie. Sau poti sa lasi testoasa in apa, dar sa o hranesti in perioada asta in alt recipient. Si atunci mai ajuta si dejectiile ei la ciclare. Exista si tot felul de starter-packs cu bacterii pentru ciclarea mai rapida a filtrelor.
Avatar utilizator
Testos Moderator
Testos Moderator
 
Mesaje: 2837
Membru din: 25 Feb 2011, 13:28
Localitate: Sibiu

Re: Noua experienta: Filtru Extern

de lulu24 » 10 Mar 2016, 08:22

Multumesc mult, Sheppard! Acum, de abia astept sa-l comand si sa-l pun in functiune! :D
Testos juvenil
Testos juvenil
 
Mesaje: 39
Membru din: 09 Feb 2016, 14:46


Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori
cron