Broscutele mele mananca numai carne:(...

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

Broscutele mele mananca numai carne:(...

de BoBo si Vicky » 22 Mar 2011, 21:06

broscutele mele nu mai mananca vegetale...vor numai carne:(...dar de ce nu mai vor??cum pot sa le fac sa manance salata...sau spanac...(inainte mancau fara probleme...dar acum nu mai vor sa manance...)am incercat sa le si las fara mancare vreo 2 zile...numai cu salata...dar nu mananca...ce sa le fac???sa le dau numai carne de acum si sa mai incerc peste vreo 2-3 saptamani sa le dau iar salata???poate le trebuie o pauza...:roll: :?:roll:

precizez ca broscutele mele au cam 2 ani jumate,sunt graptemys pseudogeographica kohnii(testoase harta).le tin intr-un acvariu de 7-8 litri deocamdata,pana mai cresc.
Testos juvenil
Testos juvenil

de Pandy » 23 Mar 2011, 08:03

2 ani jumatate si spui ca le ti in 8 litri...:shock::shock:
Hai frate serios acuma ... va mirati pe urma ca sunt strambe sau au diverse probleme.

Incearca fructe.
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de BoBo si Vicky » 23 Mar 2011, 08:42

o sa le cumpar un acvariu mai mare peste jumatate de an...nu e vina mea ca parintii nu ma lasa sa iau alt acvariu(eu am 11 ani):(
o sa incerc si cu fructe...

PS:broscutele au 3,5 , respecriv 4 cm.
Testos juvenil
Testos juvenil

de Pandy » 23 Mar 2011, 10:45

:( 2 ani si jumatate si au 3,5, 4 cm...
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de BoBo si Vicky » 23 Mar 2011, 11:00

le am doar de jumatate de an...nu cred ca le strica inca jumatate intr-un acvariu mai mic...acum vreau sa stang bani ca sa le pot lua un acvariu mai mare si sa nu mai fie problema spatiului decat peste vreo 10 ani:D:):D
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 23 Mar 2011, 18:31

Referitor la problema: sincer nici pe testoasele mele nu le-am vazut vreodata sa se atinga de salata. Am cam renuntat la idee. Poti eventual sa mai strecori printre carne salata (sa infasori carnea in salata sau ceva de genul, dar daca nu vor nu le poti forta). In schimb poti diversifica putin meniul dandu-le alternativ carne de vita, ceva ficat de vita daca le place, peste (sunt pungi cu peste mic congelat numai bun de dat la testoase - numai sa ai grija sa nu fie sarat sau cu ce stiu eu ce conservanti si alte chimicale sau condimente), carne de pui, rame, viermisori etc. Am mai citi ca ar fi buna inca o chestie si am si incercat-o si chiar le-a placut broscutelor: galbenus de ou fiert amestecat in carnea de vita.

Pentru a mai suplini din vitamine, le mai bag in apa cate un calciu sandoz efervescent cu vitamina C sau D3 sau ceva asemanator - a fost excelent pentru carapacea lor.
Testos Moderator
Testos Moderator

de Zozy and BuBu » 23 Mar 2011, 21:15

BoBo si Vicky scrie:PS:broscutele au 3,5 , respecriv 4 cm.

:shock: Mi se pare ciudat, ca la doi ani au asemenea dimensiuni... :? Graptemys a mea are 1 an jumate si si are 10-11 cm :lol:
Graptemys Pseudogeographica Pseudogeographica - ZoZy (2 ani)
Trachemys Scripta Elegans - BuBu (2 ani)
Trachemys Scripta Elegans - Callie (2 ani)
Testos juvenil
Testos juvenil

de BoBo si Vicky » 24 Mar 2011, 10:12

Sheppard,o sa incerc sa le dau si galbenus de ou.Multumesc de idee.
Zozy and BuBu...stiu destul despre testoase incat sa pot spune ca unei testoase ii trebuie spatiu ca sa poata sa creasca mare:Ddar ale mele deocamdata nu au...dar peste jumatate de an o sa le cumpar alt acvariu MULT MAI MARE;)(vad ca nu prea ai citit ce am zis inainte) si apropo,sa-ti traiasca testoasele;)
Testos juvenil
Testos juvenil

de OsDeRos » 26 Mar 2011, 18:36

la 11 ani, daca zici ca nu te lasa parintii, de unde strangi tu 4-5 milioane inafara de sarbatori cand te duci la colind si unde`o sa faci loc ptr un bazin de 150cm? caci vrei sa`l schimbi abia peste 10 ani. eo zic sa le donezi si sa te impaci cu ideea "nu pot avea".
Acvariu: 100x40x40; Filtru: Tetratec EX700; Resun Sp-2500 - ptr recircularea apei. Incalzitor: Tetratec 100w; Incalzire insula: bec normal 60w; Lumina: Reptil Glo 5.0
Testos Moderator
Testos Moderator

de BoBo si Vicky » 27 Mar 2011, 11:28

OsDeRos...cred ca ai inteles gresit...nu vreau sa le cumpar alt acvariu peste 10 ani,ci peste jumatate de an(strang din alocatie)ca sa le pot cumpara un acvariu incapator,SI SA NU MAI FIE PROBLEMA SPATIULUI DECAT PESTE 10 ANI,deci...o sa le cumpar un alt acvariu cat de curand cu toate cele necesare;)
Testos juvenil
Testos juvenil

Re: Broscutele mele mananca numai carne:(...

de testoasagirl » 24 Iun 2011, 16:10

BoBo si Vicky scrie:broscutele mele nu mai mananca vegetale...vor numai carne:(...dar de ce nu mai vor??cum pot sa le fac sa manance salata...sau spanac...(inainte mancau fara probleme...dar acum nu mai vor sa manance...)am incercat sa le si las fara mancare vreo 2 zile...numai cu salata...dar nu mananca...ce sa le fac???sa le dau numai carne de acum si sa mai incerc peste vreo 2-3 saptamani sa le dau iar salata???poate le trebuie o pauza...:roll: :?:roll:

Ce s-a mai intamplat cu testoase tale? Au inceput sa manance si vegetale?
"Small deeds done are better than great deeds planned."
Peter Marshall
Testos juvenil
Testos juvenil