Prezentarea broscutelor mele, Graptemys pseudogeographica

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

Prezentarea broscutelor mele, Graptemys pseudogeographica

de Maffy » 20 Apr 2010, 00:00

Buna seara si bine v-am gasit.
Vineri, 17.04.2010 am fost in Hornbach Berceni si am cumparat 2 broscute Graptemys pseudogeographica (cred:) ), acvariu, si cate ceva de mancare. A fost o decizie de moment si de aceea nu am apucat sa ma documentez corespunzator inainte. Tot ce stiam este ca vor trai pana o sa ies la pensie.

Am ales o broscuta cu coada mai scurta si mai groasa, masculul? Si una cu coada lunga si subtire, femela? Au personalitati complet diferite. Cea mica e foarte energica in apa, mananca mult, iar pe uscat zici ca e sedentara. Cea mare e mai rezervata in apa, mananca putin, in lipsa agitatie pe langa acvariu, iar pe uscat ma iau la intrecere cu ea. Ce-i drept imi fac putin griji pentru cea mare din cauza ca nu prea mananca, dar asta se intampla probabil pentru ca nu le'am pus inca incalzitor (apa, fara incalzitor, sta constant la 23 grade Celsius), si insula. Momentan tot ceea ce imi mai lipseste este un filtru extern. Este o necesitate deoarece apa se murdareste foarte repede.

Am o lista intreaga de nelamuriri, dar folosind search'ul o sa le rezolv.
Singura la care nu am gasit raspuns pana acum este urmatoarea intrebare: Conteaza adancimea apei la broscute asa mici? Pentru a le pune incalzitorul trebuie sa am 20 cm de apa, si am observat ca broscuta mare are probleme in a sta la suprafata in apa asa adanca, in sensul ca sta cu capul afara si cu corpul vertical in jos. Cea micuta sta la orizontala, ceea ce mi se pare mai natural.

Probabil voi mai avea nelamuriri legate de ele, iar daca nu gasesc rezolvare voi scrie aici. Va multumesc pentru timpul acordat.

Am creeat un mic album pe imageshack, cu mancarea pe care am cumparat-o, si cu cate tratamente de apa si carapace. Sunt bune?

http://img177.imageshack.us/gal.php?g=img0592b.jpg

Va salut,
Mihnea
Testos juvenil
Testos juvenil

de OsDeRos » 20 Apr 2010, 00:33

apa daca se poate.. cat mai mare.. asa or sa invete sa inoate. aceeasi problema am avut`o si eu. am luat testoasa de la cineva care o tinea`n bol de plastic. la primul contact cu apa mare.. parea ca se ineaca... si se zbatea foarte tare sa iasa la suprafata. pana la urma a invatat singura cum e treaba cu apa mare si acum ii place. probabil in HB aveau apa destul de mare (cel putin la cel din militari)

mancatu.. o sa`si revina.. probleme de acomodare. sau pur si simplu au perioade cand mananca mai putin.

incalzitorul mi se pare prea mic. 100w ar fi suficient. acvariul daca este de 80x35x40 (sau ceva asemanator) este ok.. altfel v`a trebuii sa cumperi altu mai mare peste 1 an.

Speram sa nu te plictisesti de ele lafel de repede cum ti`a venit decizia de moment de a le cumpara.
Acvariu: 100x40x40; Filtru: Tetratec EX700; Resun Sp-2500 - ptr recircularea apei. Incalzitor: Tetratec 100w; Incalzire insula: bec normal 60w; Lumina: Reptil Glo 5.0
Testos Moderator
Testos Moderator

de Maffy » 20 Apr 2010, 00:53

Inteleg.
Testoasele nu sunt la mine. I le'am facut cadou prietenei mele care le iubeste deja.

De plictisit nu poate fii vorba din moment ce amandoi iubim animalele. Uneori ma trezesc ca le privesc de minute intregi, sunt fascinante.

Doar dupa ce le iau si un filtru pot vedea daca face fata incalzitorul. Din pacate, acvariul este mai mic decat dimensiunile scrise de tine (nu l-am masurat).
Am spus, apa, fara incalzitor sta la 23 grade.

Voi reveni cu informatii de indata ce acestea apar.
Salut voios de pionier!
Testos juvenil
Testos juvenil

de OsDeRos » 20 Apr 2010, 02:56

sper sa fie cum zici tu. am mai avut un caz de "iubire" pe 14 februarie... de ziua indragostitilor.. tot cadou.. iar dupa o luna treceau la vanzare.

Dupa cumparaturile inopinante care le`ai facut, si mai dispui de ceva bani... chiar daca acvariul este mic.. poti sa`ti iei un filtru extern ptr un viitor acvariul mare. orice filtru extern are robineti deci n`o sa fie prea mare curentul.. la mine returul filtrului bate pe geam nu in apa direct...

Incalzitorul il poti pune la 25-26 si poate acum ca da caldura, sa muti bazinul pe balcon (sau chiar sa faci un iaz daca stai la curte) cu bataie directa a soarelui in el. (ps: ptr spatiu mai mare.. poti folosii o cadita de copii eu asa fac vara)
Acvariu: 100x40x40; Filtru: Tetratec EX700; Resun Sp-2500 - ptr recircularea apei. Incalzitor: Tetratec 100w; Incalzire insula: bec normal 60w; Lumina: Reptil Glo 5.0
Testos Moderator
Testos Moderator

de Kirill » 20 Apr 2010, 13:47

Salut!
Testoasele sunt trachemys scripta scripta.
Oski,Moski,Aske,Ri !!
Testos meserias
Testos meserias

de Maffy » 20 Apr 2010, 23:01

Salut Kirill.

Nu te pot contrazice pentru ca nu stiu speciile.
Mie, vanzatorul mi le'a descris ca fiind mississippi map turtle, iar pe bonul fiscal scrie "Pseudemys Ra". "Ra'ul" nu stiu de la ce ar putea veni.

Azi le'am fiert o piatra frumoasa si le'am pus-o in acvariu. Din pacate nu s-au adaptat repede pentru ca stau mai mult pe sub ea.

Femela a inceput sa manance, dar sta la suprafata in aceeiasi pozitie.

LE: Am gasit pe internet o metoda de a ajuta broastele innecate, dar nu am gasit locul potrivit aici pentru a posta..

Hobbyists frequently house small or juvenile water turtles within enclosures containing water that is too deep or within enclosures that are in some other way hazardous. All water turtles should be provided with a resting and basking area. Otherwise, exhaustion and drowning may result. Juvenile water turtles often become trapped under plants and rocks or behind filters and drown. All such environmental hazards must be removed or corrected.

Emergency measures may save some drowning victim because a turtle's heart will continue to beat for many hours after the animal appears to have died. Treatment for drowning involves holding the turtle with its head toward the ground and its back legs elevated and moving its legs to force water from its lungs. Mouth-to-nose artificial respiration may also be used. If the turtle can be successfully revived, antibiotics and appropriate supportive care are necessary until the turtle has recovered.
Testos juvenil
Testos juvenil

de Maffy » 21 Apr 2010, 08:41

Am gasit pe internet acest filtru: Tetra Filtru Intern 400 L / h. Am vazut ca are si debit reglagil.

Cantitatea de apa pe care o am acum in acvariu este de 15 litri si creste treptat.

Aveti experiente neplacute cu el? Din cate am citit pe forum am vazut ca sunt cativa oameni care au probleme cu apa murdara din acvariu.

Exista un ciclu de inceput al filtrului pana incepe sa filtreze normal?

Multumesc,
Mihnea
Salut voios de pionier!
Testos juvenil
Testos juvenil