Poc...

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

Poc...

de laura.1794 » 29 Aug 2009, 19:09

Am amenajat aseara acvariul lui Priza (cu a de la ultimul din broasca)... Pun si niste poze imediat. Si ce sa vezi? Acum cateva ore, aud un POC. La inceput credeam ca era altceva, dar cand ma uit in acvariu, ce sa vezi? Incalzitorul era praf si pulbere.. Rupt in doua, ca dupa razboi. Slava Domnului ca Priza era bine... Sper ca nu e traumatizat din cauza sunetului. Cred ca stiu de ce a pocnit: L-am pus la 26 de grade, da apa nu se incalzea deloc, desi aparatul era fierbinte. Asa ca l-am pus la vreo 30, poate poate se incalzea odata ca sa nu moara saraca broscuta de frig...
Si acum, off topic, o sa scriu alte lucruri ce s-au intamplat in ultimele doua zile. Ieri, am mers la magazinul de animale, de unde i-am cumparat chestii din alea moarte si m-am interesat la tipul de la magazin. Zicea ca atunci cand sunt mici, sunt "carnivore feroce", iar cand mai cresc, se inteleptesc si devin vegetariene. Mai zicea ca nu are nimic daca ii pun nisip pe fund, fiindca "nu e prostuta ca sa manance".
Cand ajung acasa, ridic termometrul ca sa il pun in acvariu, si il scap pe birou. S-a facut praf. Cu lucrurile ramase, am inceput sa amenajez acvariul. Am adus nisip din gradina si l-am bagat in acvariu. Peste, am pus niste pietre, dupa care am pus apa... Cand am vazut ce culoare are, m-am ingrozit. Uitasem sa spal nisipul. L-am spalat, dup-aia l-am pus iar si... alta viata. Apa limpede ca cristalul. Am pus plante artificiale (care nu imi plac, dar sa mai aiba si Priza pe unde sa se bage), incalzitorul, niste pietre drept insula si gata.
Azi i-am facut un fel de tarc in care sa se plimbe prin camera (nu vreau sa il las oriunde si sa il pierd), dar nu a vrut sa stea. Mergea mereu la acvariu si voia in apa, asa ca l-am pus la loc. Asta este, daca nu ii place.
http://yfrog.com/9gdebroscute009j
http://yfrog.com/9gdebroscute021j
O sa scriu aici data in care l-am luat pe Priza, fiindca sigur o sa uit - 26.08.2009 De fapt, daca ma gandesc mai bine, e ziua in care concerteaza Madonna, asa ca s-ar putea sa nu uit. Eee, nu-mi pasa mie de Madonna aia
Testos juvenil
Testos juvenil

de Florin » 29 Aug 2009, 19:37

Legat de incalzitor, probabil s-a spart, deoarece nu a fost pus in apropierea unui filtru. Apa nu a fost ,,circulata" si cum ai zis si tu....poc :D

In rest, urmareste-o macar un timp daca ,,gusta" din nisip.
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator

de laura.1794 » 29 Aug 2009, 19:43

Voiam sa mai intreb daca puteti sa imi spuneti cam cate luni are... Azi am masurat-o si are 3,5 cm.
Am un filtru interior. Doar ca nu pot sa il pun, fiindca Priza ar fi "maturat" prin tot acvariul de jetul de apa. Si bani de unul exterior nu am...
O sa scriu aici data in care l-am luat pe Priza, fiindca sigur o sa uit - 26.08.2009 De fapt, daca ma gandesc mai bine, e ziua in care concerteaza Madonna, asa ca s-ar putea sa nu uit. Eee, nu-mi pasa mie de Madonna aia
Testos juvenil
Testos juvenil

de Pandy » 29 Aug 2009, 21:11

E foarte mica, cateva luni 1-2 maxim 3 (conteaza si conditiile in care a fost tinuta pana acuma)
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator