Codita rupta

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

Codita rupta

de TerraTestosuMeu » 27 Iul 2009, 07:05

Stiu ca am mai scris topicul asta odata, dar nimeni nu mi-a dat un sfat clar...majoritatea erau despre poza si ca nu se vede ruptura in ea si ca aia si ca cealalta...In fine VA ROG SA SCRIETI MACAR UN SFATSAU DOUA SI NU MAI COMENTATI IN LEGATURA CU POZA (nou imbunatatita) :x .
Asa...caodita vad ca s-a inrautatit, iar medicul veterinar mi-a spus sa-l ung pe terra cu unguent cu galbenele.
A...si NU IMI PASA DACA IMI DATI BAN, DAR CHIAR AM NEVOIE DE AJUTOR!
in poza de mai jos este codita...

http://img228.imageshack.us/img228/5179/dscf4291t.jpg
TerraTestosuMeu

de Florin » 27 Iul 2009, 07:41

Daca nu ti s-a raspuns pe topicul deschis, inseamna ca nimeni nu are un raspuns pentru problema ta. Crezi ca daca deschizi 10 topicuri despre acceasi problema, iti va raspunde cineva? Ba mai mult, inarutatesti situatia si nimeni nu iti va mai raspunde, dintr-un motiv sau altul.

PS: Stii ca testoasa nu are ce cauta la tine ?
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator

de TerraTestosuMeu » 27 Iul 2009, 09:21

cum adica nu are ce cauta la mine??? :?
si...la celalalt topic, ma "certam" cu pandy despre poza, ca eu ii spuneam ca nu apare in poza coada rupta, ci doar cat de mare e broaasca...si altele si nu mi s-a scris nimic legat de subiect....
TerraTestosuMeu

de Florin » 27 Iul 2009, 10:06

Este ilegala detinerea acestei specii de testoasa. Sunt pe cale de disparitie.
Si daca ti-a raspuns Pandy acolo, de ce mai deschizi un alt subiect ? Crezi ca aici vei primi altul?
Testos Moderator
Testos Moderator

de TerraTestosuMeu » 27 Iul 2009, 11:13

nu...pandy acolo nu mi-a dat vreun sfat, poti sa te uiti daca vrei.si sa stii ca m-am gandit in legatura sa-i dau drumul, dar 70% sunt sigura ca nu va supravietui pt ca el schimba meniul odata la 4-5 zile, nu mananca alge...salata...etc, doar carne, carne si iar carne, si nu cred ca se va adapta, chiar daca eu il am nu de mult timp, in magazin a stat multa vreme... :| macar spune-mi daca ai vreun sfat sau nu...
TerraTestosuMeu

de monavioleta » 27 Iul 2009, 11:45

Citesc de ceva timp sfaturile si indemnurile mai mult decat ferme de a elibera broscutele emys obicularis, adica testoasele de apa dulce deoarece sunt o specie pe cale de disparitie fiind protejata de lege. Sfaturile voastre cred ca sunt date cu multa buna intentie insa nu ma pot abtine sa fac acest comentariu. Ce inseamna liberate pentru aceste testoase. Inseamna sa le lasi pe marginea unui lac sau a unei balti. Acolo se intalnesc in mod inevitabil cu pescarii. Zilele trecute am citit pe un site www. pescari.com sau.ro, nu mai stiu exact, cam ce fac ei cu testoasele pe care le intalnesc. Unul spunea ca face supa, altul spunea ca le fierbe si face sirop pentru tratarea unei boli, altul spunea ca se vand foarte bine scrumierele din carapace de broasca, altul explica cu lux de amanunte cum le infinge in acul unditei si le foloseste ca momeala pentru pesti mari si cat de frumos este pescuitul cand ai asa momeala, altul spunea ca stie niste restaurante chinezesti care le cumpara pentru a le gati. Nici un pescar de acolo nu s-a gandit vreo clipa ca distruge o specie si n-au aratat nici macar un strop de mila pentru ele. Parearea mea ca distrugerea acestei specii a fost provocata de astfel de oameni si nu de cei care le adopta si le ingrijesc in acvarii. Dupa ce am citit toate atrocitatile acelea stau pe ganduri daca sa mai recomand cuiva sa elibereze in natura vreo broscuta. Poate cele din acvarii sunt singurele ce nu vor fi torturate si omorate de pescari.
Testos juvenil
Testos juvenil

de Pandy » 27 Iul 2009, 11:49

Dar la faptul ca in natura ele se imnultesc si dau nastere la alti pui, ceea ce in captivitatea ai sansele infime nu te gandesti ?
Cat la suta din pescari fac asa ceva ? Traiesti in Romania, o tara plina de prosti ... ce putem face noi, eu, tu, el, altul in duelul cu statul care este condus de prosti ?
Sti ca la noi legile sunt facute pentru a fi incalcate
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de TerraTestosuMeu » 27 Iul 2009, 11:54

pai..pana la urma aveti amandoi drepate....:| nu stiu ce sa mai fac acum :cry:
TerraTestosuMeu

de monavioleta » 27 Iul 2009, 12:01

Am uitat sa spun ca si ouale de testoase sunt considerate delicatese si sunt oameni care se ocupa exclusiv cu cautarea acestor oua. Poate ca am putea face altceva decat sa indemnam stapanii unor astfel de broscute sa le elibereze in primul iaz care le iese in cale. Am putea spre exemplu sa militam pentru crearea unei rezervatii si apoi sa indemnam oamenii sa le elibereze numai acolo
Testos juvenil
Testos juvenil

de Florin » 27 Iul 2009, 12:11

Daca spui ca aia au recunsocut singuri ca fac chestiile astea, un telefon la politie sau la protectia animalelor ii poate linisti. Se dau amenzi destul de amri pentru chestiile astea.

da-mi un link pe PM.
Testos Moderator
Testos Moderator

de davidk » 27 Iul 2009, 12:59

Vad ca exista multe opinii justitiare aici. Eu stiu ca aproape toate reptilele (serpi, soparle, amfibieni) sunt specii protejate. Vad ca pe acest forum primeaza justitiarii, si cele mai "cool" sfaturi sunt legate de eliberarea imediata a reptilei in natura. De ce tin oamenii ilegal astfel de animale?
O sa va raspund tot prin intrebari: de ce exista prostitutie, daca e ilegala? Cat alcool s-a vandut in perioada prohibitiei? Pentru ca atata vreme cat exista cerere, majoritatea oamenilor nu dau 2 bani pe o lege care azi este, maine poate nu va mai fi.
Revenind la testoase, am o intrebare pentru marii justitiari foarte "documentati" in problemele legislative: Care e procedura de urmat pentru a detine un animal trecut in anexele I si II CITES, in Romania? Am mai intrebat pe aici si nu am primit un raspuns, probabil pentru ca nu exista.
In UK, se pare ca e foarte simplu sa tii in curte o testoasa Hermanni, si treaba cu actele e o formalitate. Si se pare ca exista anual o productie de sute de exemplare in captivitate, si lumea discuta pe forumuri despre ele (de ex. www.reptileforums.co.uk ), schimba sfaturi, idei, fara sa se ascunda dupa deget. Acolo e atat de simplu sa cumperi asa ceva, incat practic nu exista traficanti. Si pentru ca e un hobby mult mai popular decat la noi (caci la noi legea le "apara" prin condamnarea la anonimat) oamenii stiu mult mai multe despre viata lor si cred ca sistemul lor legislativ (al britanicilor) contribuie mult mai mult la conservarea speciilor protejate decat al nostru. Da' ma rog, traim intr-o tara in care molozul se arunca numai la marginea padurii sau in padure...
Testos activ
Testos activ

de Florin » 27 Iul 2009, 13:40

Nu crezi ca ai ajuns cam departe ?
Stii ce ma deranjeaza cel mai mult? Multi, foarte multi, au testoase, luate din natura, insa nu au necesarul de cunostinte pentru a le creste. Deci in loc sa le faca un bine, le fac chiar mai rau. Cam despre asta e vorba...nu e nimeni justitiar sau mai stiu eu ce...dar nici nu poti sa le spui pe fata.
Testos Moderator
Testos Moderator

de TerraTestosuMeu » 27 Iul 2009, 13:43

um...scuzati ca intervin dar cred ca devine off topic...de la coada rupta pana aici....
TerraTestosuMeu

de Florin » 27 Iul 2009, 13:55

Asa ai cumparat testoasa sau s-a rupt pe parcurs? Este ruptura sau umflatura. Nu prea avem ce sfaturi sa iti dam, inafara de a o duce la veterinar. Coada trebuie adusa intr-o pozitie normala...
Grav nu are ce sa fie...
Testos Moderator
Testos Moderator

de Pandy » 27 Iul 2009, 14:16

davidk scrie:......
In UK, se pare ca e foarte simplu sa tii in curte o testoasa Hermanni, si treaba cu actele e o formalitate. Si se pare ca exista anual o productie de sute de exemplare in captivitate, si lumea discuta pe forumuri despre ele (de ex. www.reptileforums.co.uk ), schimba sfaturi, idei, fara sa se ascunda dupa deget. Acolo e atat de simplu sa cumperi asa ceva, incat .....

Tocmai cu englezii ai gasit sa ne compari ?
Mai intai, pentru a compara o tara ca Romania cu Anglia este o distanta extraordinara, incepand cu educatia primita. Poti sa fi educat in cea mai buna familie din Romania si nu poti compara cu cea mai proasta de la ei. Si cred ca am spus tot
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

Următorul