Ghid de tratare a conjunctivitei si a pneumoniei

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

Ghid de tratare a conjunctivitei si a pneumoniei

de Kirill » 07 Iun 2009, 11:19

Am cumparat o testoasa de florida cu conjunctivita si peumonie si vrea sa va ajut daca aveti cazuri similare:

Pentru conjunctivita:

1.tesoasa trebuie sa stea majoritatea timpului pe uscat
2.desupra trebuie o lamapa care sa tina temperatura pe uscat de ~32-34C
3.Kanamicina aplicata pe ochi de 3 ori pe zi [se gaseste in farmacie umana]
4.Vitaplus aplicat pe ochi de 3-4 ori pe zi

PS:kanamicia am topit-o intr-o ligura ca sa o pot aplica mai usor[AVETI GRIJA cand aplicati sa nu fie FIERBINE,ci calda].

PSS:Vitaplus nu trebuie aplicat in acelasi timp cu kanamicina ci cam la 2-3 ore dupa ce ati aplicat kanamicina.

Pentru pneumonie

1.Pasii "1" si "2" de mai sus.
2.Obligatoriu o vizita la veterinar.[Gentamicina puntru pui, si eurofloxacin pentru testoase mai mari.].Se fac 3 injectii la 24 de ore.
3.In cazul meu umiditatea a ajutat enorm[ridicati umiditatea prin acoperirea acvariului cu ceva.]

Ps:testoasa trebuie umezita din cand in cand, dar nu mai mult de 5 min.
PSS:testoasa trebuie sa aiba si apa dar sa stea cat mai mult pe uscat.
PSSS:In cazul acestor boli tesotasa trebuie tinuta in carantia,30 de zile,separat de celalate tesoase.
ultimul ps:Poate ca am exagerat cu dozarile medicamentelor dar la mine in 2 zile am vazut miracole.A inceput sa manance ,respira usor, ochii sunt aprope comlet vindecati.Tin sa precizez ca tratamentuil l-am aplicat pe tesoasa mea cat o moneda de50bani.Dupa administrarea antibioticului este posibil ca tesoasa sa se simta rau si sa fie extrem de pasiva,nu va faceti griji,este normal,cel putin la primele 2 injectii.

Insanatosire grabnica tuturor testoaselor,
Kirill :P
Ultima oară modificat de Kirill pe 08 Iun 2009, 09:50, modificat 1 dată în total.
Testos meserias
Testos meserias

de Elizza » 07 Iun 2009, 12:29

Multumim ,Kirill, pentru ghidul tau ..cred ca este util ...una dintre broscutele mele a fost putin racita,ii curgeau ochisorii,tinea gurita intredeschisa,inota inclinat pe partea stanga si tinea caputul stramb,dar nu a avut ochisorii umflati ...am fost la medic cu ea si i-a facut cate 2 injectii timp de 3 zile consecutiv (una cu vitamine si alta cu antibiotic)...acum e mai bine ,banuiesc ca efectul antibioticelor se va vedea peste cam o saptamana...
= DoUa BoSkI mIcI =
Testos juvenil
Testos juvenil

de Kirill » 07 Iun 2009, 13:29

Am facut acest ghid din iformatile gasite pe forum+ce m-am mai gandit eu, fiindca nu am gasit nicaieri ceva cocret ce ar trebui facut.Sper sa ajute pe cat mai multi. :D
Testos meserias
Testos meserias

de Elizza » 07 Iun 2009, 15:45

Frumos din partea ta :)
= DoUa BoSkI mIcI =
Testos juvenil
Testos juvenil

de andreibaboi » 08 Iun 2009, 12:20

Foarte folositor ghidul, multumim Kirill. Ai idee care sunt dozajele pentru gentamicina?
Testos juvenil
Testos juvenil

de ATLANTIC » 08 Iun 2009, 12:55

multumim kirill!
!i LoVe BaBy TuRtLeS!
Testos activ
Testos activ

de Kirill » 08 Iun 2009, 15:00

Andrei, din cate am inteles testoasele tale sunt mici.asa sa iti imaginezi ca pentru o testoasa cat o moneda de 50 de bani, veterinarul a facut injectia cu o seringa de insulina[mica], si a dozat cam un strop mic.oricum cred ca scrie cat trebuie admiistrat pe medicament.
Testos meserias
Testos meserias

de roxana98 » 17 Dec 2009, 00:47

Elizza:

"Una dintre broscutele mele a fost putin racita,ii curgeau ochisorii,tinea gurita intredeschisa,inota inclinat pe partea stanga si tinea caputul stramb..."

din cate am mai citit pe site,partea ca inoata stramb inseamna ca are pneumonie{la tine broscute trebiue sa aiba apa in plamanul stang}.
Ce a zis veterinarul?
Testos juvenil
Testos juvenil