A murit?

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

A murit?

de megapuiu » 21 Mai 2009, 18:31

hei.
testoasa mea nu mai misca de vreo 3 ore si e asa... "moale" .
daca o ridic si misc de picioruse nu mai reasctioneaza.
e moarta,nu? :((

de abruzzica » 21 Mai 2009, 19:19

bai nu ma pricep cine stie ce....dar totusi nu te grabi sa o ingropi:(...asteapta sa fi sigur... poate itzi raspund astia mai priceputzi
Testos juvenil
Testos juvenil

de Kirill » 21 Mai 2009, 19:32

mai "megapuiu" spunene ce conditii ii oferi testoasei, varsta ei si poate o sa iti putem raspunde.bineinteles ca daca o tii in ligean din acela cu palmier si fara incalzitor si filtru nu poate sa iti reziste prea mult.
Testos meserias
Testos meserias

de diego » 21 Mai 2009, 19:45

Poate ne dai mai multe detalii despre testoasa ta, specie, varsta, daca a fost bolnava in ultima perioada de timp, daca era activa in timpul zilei si manca regulat etc
Testos Admin
Testos Admin

de Kirill » 22 Mai 2009, 07:55

oricum , nu o ingropa inca.intradevar testoasele nu sunt ca oamenii.ai rabdare cateva zile si daca ne dai detalii putem sa te ajutam.altfel s-ar putea sa o igropi de vie. :shock: :|
Testos meserias
Testos meserias

de Kaju » 23 Mai 2009, 11:09

Pai, dupa cum au spui colegii nostri, asta asteptam sa ne spui. Eu, in cunostintele mele, mai am cateva intrebari:
* In ca zi crezi ca nu s-a mai miscat? Poate ca nu ai lasat-o iarna+toamna( toate cele 6 luni hiberneaza ) sa doarma, si acum e prea obosita ca sa mai reactioneze cand ai atins-o pe piciorus. Dar ai zis de 3 ore... Nu-mi pare a fi chiar asa grav... Poate de cateva zile, ar fi fost [size=24]FOARTE[/size] ( cu accent pe foarte ) grav... . Nu stiu ce sa zic, daca aici nu gasesti informatii suficiente, iti recomand cateva site-uri ptr. animale:

www.freewebs.com/trachemysadoption/
www.tetoase.go.ro
Toate sunt pe Lb. romana, sper sa-ti foloseasca la ceva... :wink: :oops: :cry: Dar nu vreau ca broscuta sa fie moarta! :cry:

de Alinutza » 24 Mai 2009, 08:36

Din pacate am o victima la activ si din cate am vazut eu este evident la ochi momentul in care trec pe lumea ailalta. Ochii se schimba foarte mult, se opacizeaza si nu mai sunt asa de mult in exteriorul capului ca de obicei. Ma rog, nu e tocmai un subiect de conversatie, dar iti dai seama.
Testos juvenil
Testos juvenil

de Kirill » 24 Mai 2009, 20:19

oricum este incredibil cat de iresponsabili si nepasatori sunt multi detinatori de testoase.....mai bine lasatile in pet-shop decat sa le omorati voi prin lack of knowledge, si prin nepasare....multi se gandesc sa ia si ei o testoasa ca doar sta bine intr-o galeata si astfel se mira: Este moarta?

Sper ca nu am jignit pe nimeni dar asta este adevarul.

ps:probabil din cat de interesat este detinatorul ,testoasa este deja ingropata...
Testos meserias
Testos meserias

A murit in cele din urma ...

de megapuiu » 22 Iul 2009, 00:52

dupa ce am scris prima data pe site, am sunat la un veterinar care ma directionat la altul. avand in vedere chestia asta, va dati seama ca na fost de folos. :(

[cand am cumparat testoaasa(13 sept 2008),cei de la pet shop nu mi-au dat multe informatii.cautand pe net am descoperit ca era o testoasa crypto.oricum ultima data cand am masurat-o avea 5cm cu tot cu cap :) . aproximativ.era foarte micuta.si foarte activa.ma jucam cu ea mai tot timpul...vorbeam cu ea cand ii schimbam apa(1 data la 2 zile).dupa cv vreme mi se parea ca imi recunoaste si glasul.rar o vedeam sa leneveasca pe scoica(nici cum nu se urca pe insula). si stati linistiti ca nu o tineam in lighean :)). aveam acvariu.doar ca nu aveam incalzitor si filtru.dar in toamna aceea nu am avut probleme cu ea.si nici iarna.am citit despre hibernarea lor si parea totul ok.apoi in primavara a inceput sa se "trezeasca" usor usor.o hraneam cu gammarus,inima de vita(cumparate chiar de la acelasi pet shop) si piept de pui.avea zile in care nici nu se atingea de mancare.pana la un moment dat cand am auzit-o ca "stranuta".scotea un sunet tare ciudat si asemanator unui stranut.atunci m-am temut sa nu cumva sa fi racit.cautand aici pe site indeplinea cam toata conditile cum ca ar fi racit.i-am dat cv calciu si dupa un timp i-a trecut.cel putin nu mai "stranuta". si dupa toate astea, intr-o zi , am gasit-o cu gatul umflat si cu gura deschisa , intepenita si cu "burtica" invinetita.o culoare asa ... mov spre rosu. m-am speriat.niciodata n-am mai vazut-o asa.la scurt timp am postat mesajul pe site.si pana a2a zi s-a stins.inca imi mai aduc aminte cum "fugea" dupa degetul meu prin acvariu sau cand imi "tragea" cu ochiul :)) ...

cam asta o fost viata ei in posesia mea.
si imi pare rau ca nu v-am mai raspuns.dar a fost prea tarziu. si in decurs de o luna, doua am si uitat.totusi as vrea sa va multumesc pt raspunsuri. sper sa le foloseasca si alti incepatori ca mine.

de megapuiu » 22 Iul 2009, 00:58

cam lung mesajul,dar daca aveti timp sa cititi toata povestea in intregime, as vrea sa-mi ziceti cu ce am gresit.
:(

pana cand o sa-mi iau alta,as vrea sa inv mai multe.

de megapuiu » 22 Iul 2009, 01:07

si referitor la rasa, era o fetita Trachemys scripta. tot cu ajutorul site-ului am "descifrat-o" cu aproximare :)

de TerraTestosuMeu » 22 Iul 2009, 10:37

Imi pare tare, tare rau de broscuta ta. :cry: .Am avut si eu un "broscut", rasa Graptemys nigrinoda delticola.Avea cam tot cat avea si a ta.La mine nu a racit, nu mai deschidea ochisorii si din cauza asta nu a mai mancat.Nu a mai putut sa ma ajute nimeni.Ii dadeam in gurita mancare, dar nu o inghitea, si a murit intr-o zi :(.
TerraTestosuMeu

de bratz-arinuta » 28 Sep 2009, 09:16

cand mi-am luat broscutele amandoua pareau sanatoase,iar peste cateva saptamani mark ea/el a murit.in ziua in care a murit toata ziua statea in apa cu ,,burta-n,, sus.o tot intorceam in pozitia fireasca ziua, iar mai pe seara cand am mers la plimbare,cand m-am inors nu mai traia :(
sara 6 noiembrie 2008
mark 17 octombrie 2009

http://cainisicatei.webs.com/
Testos activ
Testos activ

de bratz-arinuta » 28 Sep 2009, 09:16

trist cand mor animalute
sara 6 noiembrie 2008
mark 17 octombrie 2009

http://cainisicatei.webs.com/
Testos activ
Testos activ