Nu stiu ce sa fac...

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

Nu stiu ce sa fac...

de de3a » 05 Mar 2009, 18:46

am primit si eu o broscuta de ceva timp si totul era ok cu ea ..s-a atasat de mine si eu de ea foarte tare.. dar in ultimele zile nu vroia sa manance si toata ziua vroia sa doarma..iar de ieri dimineata nu s-a trezit credeti ca a murit?sau doar hiberneaza?am fost la veterinar cu broscuta si a zis ca s-ar putea sa hiberneze ca nici ea nu stie.. cum pot sa aflu daca hiberneaza sau daca a murit? :(((

de Florin » 05 Mar 2009, 19:13

Doarme in apa sau pe insula? Ce temperatura are apa? Da mai multe detalii.
Ma gandesc ca daca e moarta ar trebui sa fie ,,moale", iar atunci cand o misti, sa i se miste capul si membrele in toate partile.
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator

de de33a » 05 Mar 2009, 19:56

pai eu am gasit-o pe uscat si a zis veterinaru sa tin broscuta pe uscat la temperatura mai ridicata si lam pus in ceva lam fofolit si nu i se misca memebrele si capu dar parca e mai uscat asa nu situ cum sa explic cum e dar parca are ochii asa mai uscati sau mi se pare mie :((
Testos juvenil
Testos juvenil

de diego » 05 Mar 2009, 20:01

Este testoasa de uscat sau de apa?
Testos Admin
Testos Admin

de de33a » 05 Mar 2009, 20:22

pai e deaia de acavariu ii ca si cea cu tample rosii dar ii deaia scripta nu mai stiu cum ii zice cu dungi galbene :((
Testos juvenil
Testos juvenil

de diego » 05 Mar 2009, 20:45

care sunt conditiile din acvariu? temperatura?
dupa descrierea facuta de tine as zice ca nu hiberneaza...dar e greu sa ma pronunt pe nevazute.

offtopic: nu inteleg de ce ti-ai facut doua conturi pe forum?
Testos Admin
Testos Admin

de de33a » 05 Mar 2009, 21:39

pai eu am primit`o intrun vas deala...cu insulita deaia nu stiu cum ii spune dar ...am mai pus-o si in acavariu din sticla dar acvariu nu era al meu deci nam putut-o tine f mult timp acolo.. iar am avut grija ca apa sa nu fie rece ..am mai pus-o la soare..langa teracota si nu era asa de rece apa..nu stiu cate grade avea.. dar era asa bunicica .. da alalta seara tot o vrut sa iasa afara si am scos broscuta afara si tot se plimba se uita la mine ...o mangaiam si nu stiu dimineata era pe portiunea aia de uscat ..:(( da cateva zile nu prea a mancat si am citit ca ar putea fi semn de hibernare.. pana acuma n-am maia vut broscuta dar chiar vroiam sa-i fac acuma zilele astea un acvariu asa mai mare iam cumparat incalzitor si tot..:((... sa nu credeti ca am lasat-o asa ca tot mam ocupat de ea..:((..si chiar nu stiu daca ar fi sa fie moarta din ce cauza..:((... ca seara o fo bine..:((
Testos juvenil
Testos juvenil

de OsDeRos » 05 Mar 2009, 21:53

Offtopic: nu inteleg de ce se fac asemenea cadouri daca insasi persoana nu se informeaza macar de strictul necesar. una e o pisica/caine/papagal si alta e o reptila care are nevoie de conditii speciale.

@ deea. scrie si tu mai corect gramatical
1. cumpara`ti acvariu - 150 ron "hand made" bucuresti-hornbach sau animax
2. cumpara incalzitor - 45 ron
4. cumpara neon UV - 50 ron
5. cumpara lampa ptr incalzire insula - ??

daca broscuta ta cand o pui in apa nu misca delok nici dupa 20 min inseamna ca a murit.
Testos Moderator
Testos Moderator

de anuk » 05 Mar 2009, 21:56

Invata sa scrii si tu un pic mai...romaneste. Cumpara mai bine un termometru, punei incalzitorul (daca tot zici ca ai cumparat unul) la o temperatura de 30 grade si lasa broasca in apa 2-3 zile. Daca isi revine scadei temperatura la 28. Daca nu-si revine...cred ca e moarta...

P.S: Sfatul meu este o parere personala, nu sunt nici medic veterinar nici vraci :D, dar eu asta as face in locul tau.
Testos activ
Testos activ

de de33a » 05 Mar 2009, 22:01

stai sa-ti spun eu imi doream una si am mai citit pe net despre ele ce trebe si alea si n-am avut posibilitatea la un acvariu .. dar o sa incerc sa o pun in apa asa si am sa fac rost de un acvariu pana imi fac unu .. multumesc pt sfaturi ..:(.. dar eu chiar am facut tot ce am putut pentru ea pentru ca daca nu-i placea ceva atunci nu era asa vioaie ..dar de cateva zile a fost asa...dar s-ar putea sa fie o problema...i-am cumparat ceva mancare nu stiu cum se numeste pentru ca nu le stiu denumirile si erau ceva bobite si dupa ce a papat una a inceput sa nu mai pape.. in fiecare zi..oare ar fi ceva din cauza mancarii??
Testos juvenil
Testos juvenil

de OsDeRos » 05 Mar 2009, 22:04

i`ai cumparat mancare.. ce mancare? scrie pe ambalaj.. hai sa fim umpic mai atenti si sa nu cumparam hrana de papagli sau altcea
Testos Moderator
Testos Moderator

de de33a » 05 Mar 2009, 22:15

nu e hrana de papagali sau de altceva ... este pt broaste testoase micute sau medii repti gran ...
Testos juvenil
Testos juvenil

de Crisa » 05 Mar 2009, 22:46

:( reptomin
ai incercat sa ii pui temperatura la 30 d grade?
Testos activ
Testos activ

de dis » 06 Mar 2009, 11:27

Eu in locul tau as incerca sa ridic apa la 27-28 de grade. Sincer 30 mi se pare cam mult!
sa ne tii la curent cum evolueaza situatia si iti tinem pumnii sa fie ok broscuta ta!
Testos juvenil
Testos juvenil

de twinkie » 06 Mar 2009, 12:39

de33a, pune-o in apa neaparat, nu o mai tine pe uscat momentan.
in apa va trebui sa se miste cat de putin si iti vei da seama ce-i cu ea.
de unde esti? daca esti din Bucuresti iti recomand eu un veterinar f bun.
bafta si spune-ne ce se mai intampla.
Testos activ
Testos activ

Următorul