Nu mai mananca !!! blocaj renal urgent!!!!

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

Nu mai mananca !!! blocaj renal urgent!!!!

de bogdy » 04 Ian 2010, 13:37

de vreo 4 zile broscuta mea nu a mai mancat nimic .. temp apei a fost 27 akm am ridicato la 28 are bec insula spatiu ce mai vrea ??..... cred ca are blocaj renal deoarece cand vrea sa respire deschide gura ff larg si respira cu greu pe gura ..... ast rasp
1. Graptemys pseudogeographica khonii 7,2 cm
2. 13
3. Sannicolau-Mare ...Tm
4. <partial>
5. acvariu 40 l ocupat (urmaza unu de 80x37x75 ), Filtru extern Hagen Aqua Clear 150 , incalzitor resun 300w, incalzire insula bec normal 60w
Testos activ
Testos activ

de bogdy » 04 Ian 2010, 21:13

mda... am mai citit :book: ceva pe forum si nu cred ca mai e blocaj renal .... da pneumonie sau raceala tot are ....am si eu o intrebare ,deoarece este foarte mica nu ii poate face injectii :nursie: si parka nici nu as vrea sa ma risk cu idiotii de la mine din oras ..
cam cata gentamicina sa ii dau pe cale orala ... ml ????
si de cate ori pe zi . are 3,1 cm plastronul
sa va spun si cate grame are ???

Ps : :hei Daca tot vizualizati va rog sa imi dati si niste raspunsuri . Multumesc !
Ultima oară modificat de bogdy pe 04 Ian 2010, 21:29, modificat 1 dată în total.
2. 13
3. Sannicolau-Mare ...Tm
4. <partial>
5. acvariu 40 l ocupat (urmaza unu de 80x37x75 ), Filtru extern Hagen Aqua Clear 150 , incalzitor resun 300w, incalzire insula bec normal 60w
Testos activ
Testos activ

de Kirill » 04 Ian 2010, 21:17

Salutare !

In primul rand pot sa iti spun ca blocajul renal nu are nimic cu respiratia...
Dar cu siguranta broscuta ta are pneumonie, o boala grava la testoase. Se recomanda de urgenta sa mergi la un medic veterinar sa ii administreze antibiotice. [Gentamicina, din cate stiu eu.]. De asemenea , cred ca aceasta este de preferat sa se administreze in doze mici , zilnice.[Doze mici datorita marimii si greutatii testoasei].
Pneumonia este una din cele mai frecvente boli din cauza careia mor foarte multe testoase.
in primul rand, redu coloana de apa din acvariu undeva pe la inaltimea testoasei tale, astfel incat sa poata scoate cu usurinta capul afara.pune o insula si seteaza temperatura undeva la 30-32C.
Apa schimb-o zilnic, si bineinteles nu iti fa griji cu mancarea, este foarte posibil sa nu manance nimic pana nu ii trece pneumonia.
Deci, dute de urgenta la veterinar, si ai grija sa nu ii dea ceva rahaturi de tratamente...
Sper ca o sa gasesti ceva ajutor in ce am scris.
Multa sanatate testoasei.

Ps: uita de blocaj renal.Nu ii cazul tau.
Gentamicina este o solutie, posibil sa se gaseasca in farmacie, dar nu te risca sa ii faci tu. Injectile trebuie facute la membrele posterioara , intramuscular.
Oski,Moski,Aske,Ri !!
Testos meserias
Testos meserias

Helou

de crisu22 » 04 Ian 2010, 21:35

So sa iti zic si a mea cam aceleasi simptome are...insa am fost acum la medic si mia spus tare si raspicat ca nu are pneumonie pentru ca broscutele nu au plamani si nu poate sa faca pneumonie...ci ca iam dat metabolismul peste cap...nu mia zis ce ia administrat insa o injectie sigur ia facut plus inca ceva ff uleios...si atata...si app am fost la tetravet(cabinetul medical -buc) undeva pe bdul uverturii.
Testos juvenil
Testos juvenil

de bogdy » 04 Ian 2010, 21:40

da asa am sa fak cu apa dar la doctor nu prea am de gand sa ma duc de firca ca este foarte mica (3 cm plastronu si foarte subtiri picioare) si poate sa o intepe invreun nerv si sa moara asa ca mai bine incerc sa ii administrez 1sapt-2 pe cale orala si dupaia dak nu apar efecte o duc la medic .. da nu stiu de cate ori sa ii dau si cat de multi ml ( banuiesc ca ff putini ) http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=1799 aici am gasit ca asa si-a vindecat broscutele .. dar akum nustiu care in ce modul sa procedez help !!!!
Ps dar daca spuneti ca ar fi mai bn sa o duc la doctor asa am sa fac astept rasp
2. 13
3. Sannicolau-Mare ...Tm
4. <partial>
Testos activ
Testos activ

Hmmm

de crisu22 » 04 Ian 2010, 21:43

eu am dus-o pentru ca nu vreau sa fac eu vreo prostie insa daca se va simti mai bine te anunt daca vrei dute la alt medic daca esti din buc si mai schimbam opinii...eu tiam zis ce a spus veterinaru...acum cat o fi adevarat nu am de unde sa stiu.si a mea e la fel de mica...3-4 cm
Testos juvenil
Testos juvenil

de bogdy » 04 Ian 2010, 21:44

crisu22
testoasele au plamani recomandarea mea este sa nu mai frecventezi niciodata medicul acela pt ca e paralel cu testoasele (probabil cu tote animalele ) sfatu meu e sa faci ce a spus si kirill pt ca el stie mai bine sau sa faci asa http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=1799 dar nu inainte de a asculta ce ne spun restu ...
Ps : Se pare ca avem aceiasi problema si trebuie sa o rezolvam impreuna pana la capat ... macar online :D
2. 13
3. Sannicolau-Mare ...Tm
4. <partial>
Testos activ
Testos activ

Mda

de crisu22 » 04 Ian 2010, 21:51

sincer sunt cam bulversata ,momentan astept sa vad ce se intampla....daca vrei putem face skimb de id....
Testos juvenil
Testos juvenil

de Kirill » 04 Ian 2010, 21:57

Crisu22, sincer nu stiu ce sa zic...Daca tu mergi la doctor si doctorul iti spune "tare si raspicat" ca tu nu ai plamani, tu ce o sa crezi?
Bineinteles ca au plamani, si intradevar, mor de curiozitate ce a administrat testoasei tale [probabil ceva medicamet pentru bataturi in talpa, ma gandesc ca picioare o fi vazut ca au...]
Cauta si tu ceva informatii de baza macar, daca tot vrei sa ii faci un bie testoasei.
Eu am dat un sfat, este cum am procedat eu, am trecut prin aceleasi probleme ca si voi, si cu ajutor de pe forum si din alte locuri am pus cap la cap un "plan" de vindecare.Daca vrei sa il urmezi bine, daca nu , nu.

Bogdi, u conteaza cat este de mica, ii va face injectie cu seringa de isulina.
Oski,Moski,Aske,Ri !!
Testos meserias
Testos meserias

Blub

de crisu22 » 04 Ian 2010, 22:03

nu e vorba ca ascult de medic sau de tine...important ca mam dus sa vad cat de competent sau incompetent e medicul nu am de unde sa stiu ca pe cartea lor de vizita nu spune asta...si lucrul asta se intampla nu numai la veterinari...am citit credema....astazi numai asta am facut...si nu e ushor sa iei o decizie... si mai ales una pripita in niciun caz nu vreau.
Testos juvenil
Testos juvenil

de bogdanghel » 04 Ian 2010, 22:57

Buna! Si broscuta mea nu prea a manancat in ultimul timp. Am fost astazi la medic si a spus ca din cauza conditilor climaterice chiar daca are creat un mediu adecvat iarna nu se vitaminizeaza suficient. I-a facut o injectie cu vitamine urmand sa mergem miercuri din nou . Are 7 luni.
Testos juvenil
Testos juvenil

de bogdy » 05 Ian 2010, 15:14

mda multumesc mult .. M-a programat azi si ma duc maine cu ea sa ii faca injectii ;) multumesc muuulllttttt...

crisu22 : bOoGdyTzZu
2. 13
3. Sannicolau-Mare ...Tm
4. <partial>
Testos activ
Testos activ

de monavioleta » 05 Ian 2010, 15:57

Broscuta are in mod sigur pneumonie. Eu mi-am tratat broscutele cu gentamicina administrata oral, cam cate o picatura de 3 ori pe zi. Am evitat sa le mai tin in apa in perioada cat erau bolnave. Le-am pus intr-o cutiuta cu prosoape moi sub calorifer. Una si-a revenit total dar cealalta a fost oscilanta cam 3 luni dupa care a murit. In plus le dadeam zilnic pe gura vitacraft si pe carapace
Testos juvenil
Testos juvenil

de bogdy » 06 Ian 2010, 18:17

na am fost cu ea la medic si i-a dat injectie ceva cu vitamine ..... a zis sa ma duc si maine si dak nu-si revine atnuci ii va da antibiotice ( a spusca este ff mica si dac ii da akm antibiotice risca sa devina foarte foarte sensiblia ...... eu am inceput de azi sa ii dau cate o picatura mica de gentamicina pt copii ( nu este asa puternica ) .. ii dau de 3 ori pe zi ...
si mai am o intrebare pneumonia se ia ??? ca mai am o broasc mai mare si un timp (1-2) a stat cu asta mica in acvariu... dar cea mare nu are nimic este sanatoasa fum.... aaa da si am uitat sa spun cea mare a invatat sa bea vitacraft :lol: si ii si place parca bea din biberon :D
2. 13
3. Sannicolau-Mare ...Tm
4. <partial>
Testos activ
Testos activ

de Kirill » 06 Ian 2010, 20:43

Salut!
Nu iti recomand sa ii dai zilnic vitacraft, incearca odata la 3-5 zile pana isi revine. Dupa aceea odata la doua saptamani.Excesul de vitacraft dauneaza testoasei!!!
Oski,Moski,Aske,Ri !!
Testos meserias
Testos meserias

Următorul