Pentru un necunoscator

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

Pentru un necunoscator

de petrica » 14 Noi 2008, 14:27

Am o broscuta draguta foc. Este cu puncte galbene pe gat si cap. Are carapacea cam de 10 cm. Toata vara a facut multa miscare, a mancat foarte bine, dar din luna septembrie nu mai vrea sa mananca si cauta numai locuri ascunse unde se baga si cred ca doarme ca nu misca. De foarte multe ori am trezit-o. Ce sa fac? Pe net am vazut ca ele au o perioada de hibernare care le este foarte benefica, bineinteles respectand conditiile, dar totodata am auzit ca nu este bine sa o las sa doarma.
Poate cineva sa-mi spuna exact ce sa fac? Nu vreau sa o pierd sima gandesc ca daca o tot trezesc sa nu pateasca ceva. Totodata cum o fac sa manance din nou. Are tendinte sa apuce pestele dar apoi se retreage si se duce intr-un loc unde puate sa traga un oui de somn.
Si mai am o problema. Toata vara a stat si in apa si pe uscat(o scoteam la plimbare in curte). Acum daca o pun in apa se suie pe piatra si sta acolo fara sa mai coboare in apa. Daca ii pun manacre pe piatra nici nu se uita la ea. Sunt cam ingrijorata, ce trebuie sa fac? Va rog dati-mi si mie un sfat.

Mihaela
Testos juvenil
Testos juvenil

de xtinctor » 14 Noi 2008, 14:31

nu sunt un veteran al broscutelor, dar din ce ai descris mai sus, schimbarea fata de vara este ca acum este (mult) mai frig. ai incalzitor in apa? ii mentii temperatura apei la aprox. 26-28 grade celsius?
Testos juvenil
Testos juvenil

Pentru un incepator

de petrica » 14 Noi 2008, 15:04

Sincer nu am incalzitor pentru apa, dar in fiecare zi ii pun apa calda in acvariu. Cata apa trebuie sa fie? Eu practic nu am un acvariu, ci este un habitat in care se pune apa pana la jumatare. I-am put o piatra c pe care am avut-o la acvariul pestilor si sta numai sub ea. Si mai nou acum fara apa.

Ce fac?????????????????
Testos juvenil
Testos juvenil

de radulinho » 14 Noi 2008, 20:56

Pai cel mai bn ar fi sa iei incalzitor ca e in jur de 20-30 lei adica nu exagerat. E cel mai bn asha. Deci io nuj cum poti avea rabdare sa fierbi apa zilnic. App stiai ca prin fierbere se pierd toate proprietatile apei. Apa pusa in acvariu trebuie pusa de la ghiuveta, lasata 24 ore fara capac in bidoane de 5L sau mai mult si fdupa aia poti sa i'o pui. :D
Testos activ
Testos activ

de anuk » 14 Noi 2008, 23:02

Iti trebuie neaparat incalzitor. Degeaba ii pui tu apa calda ca mai rau o zapacesti cu diferentele de temperatura. Ii trebuie constant 27-28 de grade.
Testos activ
Testos activ

de Pandy » 14 Noi 2008, 23:07

Asa cum a zis si [radulinho], faci cea mai mare greseala cu apa fierbinte pe care i-o pui de la chiuveta, pe langa ca pui apa calda peste apa rece si pe langa ca apa trebuie lasata 24-48 ore la declorificat tu nu rezolvi nimic punand apa calda peste rece, temperatura ei modificandu-se pentru putin timp. Broasca ta nu mai coboara in apa pentru ca apa este mai rece decat mediul extern (temperatura aerului cand sta pe piatra este mai mare si prefera acolo), ea din cauza temperaturii apei crede ca este in natura si simte ca vine perioada de hibernare.
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de robyroby » 20 Noi 2008, 19:56

Hmmm....cu puncte galbene pe cap...nu credeti ca e de apa europeana si e protejata prin lege > :|
O broscuta mica...si una mai mare :occasion:...:D
Testos activ
Testos activ

Pentru incepatori

de petrica » 21 Noi 2008, 10:24

Da are puncte galbene pe cap si stiu ca este europeana pentru ca am gasit-o pe un site pe internet.
Am sa incerc sa atasez o poza a ei.
Testos juvenil
Testos juvenil