Testoasele devin agresive

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

Testoasele devin agresive

de RobertAlex » 23 Apr 2025, 15:51

Salut!

Am mai postat in legatura cu testoasa mea mauremys synensis, pe scurt, vrand/nevrand am intrat in posesia unei alte testoase care suspectez ca e o musk turtle, o cunostinta voia sa se scape de ea, a tinut-o cateva luni dar nu a mai suportat, si decat sa-l las sa o arunce pe undeva din moment ce n-a reusit sa o dea, am luat-o eu.

Le-am bagat in acelasi acvariu de 450l (umplut pana la jumatate), in principal as zice ca se inteleg (au deja cam 1 an de cand stau impreuna) dar observ ca atunci cand vine vorba de mancare, se bat pe ea, iar cea mica (musk) se repezeste sa-i ia mancarea din gura de la cealalta.

Deocamdata nu, dar suspectez ca va deveni agresiva in curand, testoasa musk e foarte energica, sare sa muste tot timpul, ne musca de degete cand vrem sa ii dam de mancare, incearca sa ne muste prin sticla, e overall o fire mai agitata.

Intrebarea e, cunoasteti un loc in care as putea sa o duc sa fie in siguranta in cazul in care nu mai e o optiune sa stea impreuna?

Re: Testoasele devin agresive

de Sheppard » 25 Apr 2025, 14:05

Ca mica precizare, eliberarea de testoase exotice este ilegala (devin specii invazive) si probabil in clima noastra va deceda, deci asta iese din discutie.

In schimb, avem un grup special destinat adoptiilor/donatiilor de testoase exotice: https://www.facebook.com/groups/trachemysadoption/

Musk turtles (Sternotherus sp.) sunt mai agresive de fel si nu prea e recomandat sa fie gazduite cu alte specii impreuna. Nu le prea tolereaza.
Testos Moderator
Testos Moderator