Prea multi melci pomacea.?

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

Prea multi melci pomacea.?

de acvariu » 03 Mai 2014, 09:04

eu am un melc pomacea impreuna cu testoasele mele. as vrea sa mai imi iau unul dar am auzit ca se inmultesc cam repede . Si ma intreb daca pe broscute le-ar deranja prea multi melci. si nu vreau raspunsuri gen testoasele mananca melcii. La mine convietuiesc foarte bine .
Testos juvenil
Testos juvenil

de Gradinaru Alin » 11 Mai 2014, 21:47

Melcii depun cocoane de oua numite ponte deasupra nivelului apei. Deci este extrem de usor de tinut sub control numarul lor. Daca nu mai vrei melci, arunci coconul fara nici o remuscare si gata :) . Oricum, se inmultesc pomaceea ca nebunii, dar doar atunci cand au un minimum de conditii de relaxare, ori cu o testoasa in acelasi bazin si fara ascunzatori nu este posibil, fiindca cum ii va vedea testoasa va juca fotbal cu ei prin acvariu :))
Noroc in incercarea de a-ti dresa testoasa sa accepte melci mari si galbeni! :D
13-05-2012
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 12 Mai 2014, 12:27

Mie mi-a mancat ouale. Se intindea dupa ele si lua cate o muscatura cand nu era nimeni prin jur. Apoi mi-a mancat primul melc, iar ceilalti 2 au murit dupa ce i-am mutat afara, probabil din cauza vremii mai reci.
Testos Moderator
Testos Moderator

de Gradinaru Alin » 12 Mai 2014, 14:01

:wink: interesant, chiar nu stiam ca testoasele mananca si ouale de melc. nah, ai avut ghinion :lol:
13-05-2012
Testos activ
Testos activ

de acvariu » 12 Mai 2014, 21:31

nici eu nu stiam ca mananca ouale de testoasa .interesant.dar voi credeti ca prea multi melci pomacea le-ar deranja?mie imi plac deoarece sunt galbeni si dau un aspect frumos acvariului. Dar ma intreb daca nu le deranjeaza pe testoase. :D
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 12 Mai 2014, 21:51

Nu le deranjeaza cu nimic. Ba chiar le-ar stimula instinctele de pradatori feroce :D
Testos Moderator
Testos Moderator

de urssu17 » 12 Mai 2014, 22:06

@Sheppard, si ale mele si-au facut pofta cu niste oua de pomacea. Melcii nu rezista mai mult de 2 zile si nici pestii.

@Acvariu, poate testoasele tale sunt mici si din aceasta cauza nu ai ramas fara melci. O sa creasca asa ca asteapta-te la ce e mai rau. :lol:

P.S.: Mai bine deschizi un jurnal in care sa ne prezinti acvariul tau (si tot acolo sa pui intrebari) decat sa deschizi atatea topicuri inutile.
Testos juvenil
Testos juvenil