Identificare
Moderator: Sheppard
2
Nu elibera testoasa in perioada asta a anului daca ai tinut-o prea mult timp in casa. Plus ca pamantul e inghetat etc. Asteapta pana la primavara si cauta un loc de unde sa nu o culeaga altcineva.
Poate vrei sa te arunc la testoase!
Identificarea testoasei
Buna,
Am gasit de curand o testoasa si am luat-o acasa... Mi-a fost foarte draga, mai ales ca am avut testoase cand eram mica.
In fine, i-am luat acvariu destul de mare, desi ea are carapacea cu diametrul de 2.5 cm.
Nu am reusit pana acum sa descopar ce specie este pentru a-i putea asigura conditiile cele mai potrivite. Seamana putin cu Musk Stinkpot Turtle dar are doua pete mai mari galbene in spatele ochilor...
Este foarte energic si in apa si pe insula, il las sa se plimbe in iarba si pare in largul lui si cand il scot din acvariu, se catara sau se cuibareste intr-un loc calduros si dormiteaza acolo...
Am gasit de curand o testoasa si am luat-o acasa... Mi-a fost foarte draga, mai ales ca am avut testoase cand eram mica.
In fine, i-am luat acvariu destul de mare, desi ea are carapacea cu diametrul de 2.5 cm.
Nu am reusit pana acum sa descopar ce specie este pentru a-i putea asigura conditiile cele mai potrivite. Seamana putin cu Musk Stinkpot Turtle dar are doua pete mai mari galbene in spatele ochilor...
Este foarte energic si in apa si pe insula, il las sa se plimbe in iarba si pare in largul lui si cand il scot din acvariu, se catara sau se cuibareste intr-un loc calduros si dormiteaza acolo...
- Testos juvenil

Identificarea speciei
http://img413.imageshack.us/img413/1281/64730968.jpg
Aceasta este fotografia cu testoasa pe care nu o pot identifica.
Astept raspunsul cunoscatorilor
Aceasta este fotografia cu testoasa pe care nu o pot identifica.
Astept raspunsul cunoscatorilor
- Testos juvenil

nu,nu am de gand ... dar doar as vrea sa imi spune-ti (stiu ca sunt foarte offtopic si imi cer scuze) daca as putea sa o tin intr-un terariu de plastic (mare) ...nu prea as vrea sa fie din sticla pentru ca mi-ar fii mai usor din plstic :D si daca ar exista o lampa care sa nu se puna de acvariu ..nush ca cea de birou de ex ....si filtru nu cred ca pot pune la terariu de plastic ...asa ca ar putea sta si fara filtru ??? multumesc mult :D si scuza-ti pentru acest mare offtopic,eu acum ma documentez ...dar undeva scrie ca poate sta si fara filtru si lumina si altundeva caz ii trebuie neaparat...asa ca va intreb si pe voi :) ms :mrgreen:
Luam intrebarile pe rand. 1. Terariu de plastic ... zici tu ca e mare, bine, dar daca e prea mare s-ar putea sa nu reziste la presiunea apei pe care o pui. 2. Lampa, poti cumpara becuri, SunGlo, ReptiGlo pe care le sa lui in 2 lampi de birou. 3. Fara filtru ... aici e mai complicat, de stat ea poate sa stea, dar tu nu vei sta asta sa fi sigura :). Apa va trebui sa o schimbi foarte des si s-ar putea sa ai pe urma alte probleme cu broscuta. De ce nu ai putea sa pui un filtru acolo ? 4. (suplimentar) Incalzitor ?
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
1.nu e extrem de mare are cam 80cm :) 2 mersi mult :) 3 daca o schimb apa la 1-2 zile nu e ok ? :D pai ma gandesc ca nu ar putea sta ..pentru ca terariul nu e asa inalt in schimb e mare dar nu inalt ;) 4 (suplimentar) auch de asta am uitat :D mersi ca mi-ai amintit :D si ala il pot pune la terariu de plastic ?? :D mersi mult e tot :) am mai avut pesti si mai multe animale (si inca am ) dar la broscute scrie pe un site ca trebuie neaparat si pe altul ca nu e neaparata nevoie :D si nu prea mai inteleg :D de aceea am vrut sa va intreb pe voi ca sa fiu sigura :)
Incalzitor vei avea nevoie, mai ales pe perioada tomanei -> iernii. Incalzitorul merge pus in terariu de platic. Filtrul poti sa-l pun si orizontal nu neaparat vertical, merge la fel de bine doar ca zgomotul este putin mai ridicat in marea majoritate a cazurilor. Nu vreau sa intru in polemici cu altii de pe alte site'uri, dar noi recomandam strictul necesar pentru ca o broscuta sa se simta, daca pot spune asa, ca acasa. Daca urmezi sfatul foarte bine, daca nu, nu. E alegerea fiecaruia
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact