Sunete scoase de broscute

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

Sunete scoase de broscute

de roxana » 22 Iul 2009, 14:39

Buna, am si eu o mica neliniste. Sunt fericita posesoare a 2 broscute cu tample galbene de florida de vreo 2 luni. Sunt vioaie, mancacioase, dar, de vreo cateva zile, din cand in cand, se suie pe insula si deschid gurita si scot un sunet. Nu sunt alte modficari in comportamentul lor, ochii le sunt ok, mi se pare ca au crescut, carapacea e tare, dar nu stiu ce inseamna sunetele acestea.
Va rog sa ma ajutati.
Si mai am o intrebare vis-a-vis de spalarea cu periuta de dinti pe carapace si ungerea acesteia cu ulei. Am citit pe forum ca unii iubitori fac acest lucru. Indiferent de varsta broscutelor? Nu este un lucru traumatizant pentru ele sa fac asta?
Multumesc anticipat si va doresc numai clipe frumoase alaturi de broscutele voastre si nu numai!
Testos juvenil
Testos juvenil

Re: Sunete scoase de broscute

de TerraTestosuMeu » 22 Iul 2009, 14:52

Roxana, cred ca broscutele tale s-ar putea sa stranute.
I nlegatura cu s[alarea pe carapace cu periuta de dinti si ungerea cu ulei, iata parerea mea:
Cu ulei este foarte bine sa-i dai, iar cu spalarea, sa le speli mai rar....cand ti se pare ca s-au cam murdarit.Cel putin eu asa fac.Mai vezi ce zic si cei mai experti :old:
TerraTestosuMeu

de Pandy » 22 Iul 2009, 15:06

Acel sunet este facut des?
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de roxana » 24 Iul 2009, 12:58

Una dintre ele scoate si sunet, una doar deschode gurita si nu se aude nimic. Ca si pasarele cand croncane. Dechide pur si simplu gura pt 1,5 secunde sa zic.
Testos juvenil
Testos juvenil

de Pandy » 24 Iul 2009, 14:34

Daca acest lucru este facut des s-ar putea sa aiba probleme cu respiratia, implicit plamanii.
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de roxana » 24 Iul 2009, 16:22

Deci, este posibil sa respire pe gura?
Sa o duc la medic? sau cum as putea afla mai multe. Intr-adevar, sta foarte mult timp pe insula cel care face des chestia asta. Mai ales dupa ce mananca!
Testos juvenil
Testos juvenil

de bosssu » 24 Iul 2009, 16:38

Ar putea avea ceva la plamani duo de urgenta la veterniar stiu ca a mia avut cineva probelma asta pe site is broscuta a murit :cry:
Redy$&^Bulbuc Te&minatorii
*{(T&@CH€M? $)} $cripta €legans ®
Testos meserias
Testos meserias

de roxana » 24 Iul 2009, 17:26

Am scos-o afara si nu a mai facut asa, dar sta cu capul bagt in cochilie si nu mai este prea activ. eu sunt din alba si singurul veterinar care se ocupa si de alte animale decat de caini si pisici, este in concediu. Nu stiu ce sa fac.
Testos juvenil
Testos juvenil

de roxana » 24 Iul 2009, 17:39

am dat de un alt veterinar, mi-a confirmat ca nu mai pot astepta deloc, ma voi duce la el imediat, sper sa-l ajute, ma doare sufletul cand il vad asa, acum se vede ca ceva il supara, ca face tot mai des. sa-mi tine-ti pumnii pt kuff si va multumesc ca ati fost langa mine!
Testos juvenil
Testos juvenil

de OvidiuRogalski » 29 Iul 2009, 12:33

Roxana ce s-a mai intamplat? :shock: :ambulance: :nursie: :?:
Testos juvenil
Testos juvenil

de roxana » 29 Iul 2009, 18:51

Am fost la veterinar, mi-a dat niste picaturi -vitamine uleioase. Mi-a recomandat sa-i pun pe ochisori cate 2 picaturi din 2 in 2 zile si sa o ung si pe carapace. Si sa stea afara un pic pana se absoarbe. Este mai bine acum, dar nu mai mananca atat de bine si sta tot pe plaja. Dar este vizibil mai bine. A spus ca nu sunt ochii inflamati, deci nu are rost sa o traumatizez cu o injectie, mai ales ca este foarte greu de estimat gramajul sau fara chochilie, si, inevitabil greau de estimat serul pt injectie.
O spraveghez acum si sper sa fie bine si sa nu ajungem la injectie.
Testos juvenil
Testos juvenil

de Cel Mai Mare Pitik » 06 Feb 2010, 19:32

Am avut shi eu 2 broscute...una a murit....mi le-a cumparat tata acum un an jumate....broscuta asta pe care o mai am scoate niste sunete ciudate....nush de ce...apa este curata,calda shi i-am pus shi mancare....spunetzi-mi ce sa fac va rog.... :((((( nu vreau sa moara shi asta

de Cel Mai Mare Pitik » 06 Feb 2010, 19:33

Am avut shi eu 2 broscute...una a murit....mi le-a cumparat tata acum un an jumate....broscuta asta pe care o mai am scoate niste sunete ciudate....nush de ce...apa este curata,calda shi i-am pus shi mancare....spunetzi-mi ce sa fac va rog.... :((((( nu vreau sa moara shi asta

de Florin » 06 Feb 2010, 19:40

Ce temperatura are apa?
La cate zile schimbi apa?
Mananca?
O tii in curenti de aer?
Variatii mari ale temperaturii...ceva? De genul, nu ai incalzitor si schimbi apa la n ore, cu una ,,calduta,,?
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator