Heeellllp

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

Heeellllp

de crisu22 » 04 Ian 2010, 14:19

Am si eu 2 broscute cam de 4 luni una a crescut are vreo 7 cm iar cealalta are vreo 3....insa asta mica nu mai mananca deloc...sta cu labele in spate si doar pe insulita nu mai intra in apa nu mai face nimic. In plus deskide gura f des...nu casca ci parca s-ar chinui sa respire...as vrea sa stiu ce are sa pot sa o ingrijesc... am incercat sai dau de mancare separat si degeaba....va rog ...un mic ajutor!!!
Testos juvenil
Testos juvenil

de bogdy » 04 Ian 2010, 15:02

exact asa si cu a mea numai ca a mea e si putin umflata ..
ajutatineeee plsssss
1. Graptemys pseudogeographica khonii 7,2 cm
2. 13
3. Sannicolau-Mare ...Tm
4. <partial>
5. acvariu 40 l ocupat (urmaza unu de 80x37x75 ), Filtru extern Hagen Aqua Clear 150 , incalzitor resun 300w, incalzire insula bec normal 60w
Testos activ
Testos activ

de Luciana1930 » 04 Ian 2010, 17:57

Eu nu am foarte multa experienta, insa imi sunt dragi toate broscutele si mi-e tare mila de ele cand se chinuie! Am trecut si printr-o experienta foarte trista luna trecuta, cand am intentionat sa tratez o broscuta bolnava abandonata intr-un Pet, insa am cumparat degeaba tratamentul, fiindca ea a murit a doua zi... La fel, nu manca, statea pe insulita, deschidea gura larg pentru a putea respira... Era micuta si bolnava de prea multa vreme, numai in Pet statuse o saptamana, cine stie cat a mai indurat si acasa la "stapanul" ce a chinuit-o... Simptomele par de PNEUMONIE si gasiti pe forum sfaturi pretioase de la persoane care au reusit sa vindece unele broscute: caldura, sa stea pe uscat mai mult, gentamicina etc. Kirill a scris mai multe despre tratament. Actionati cat mai repede! Mergeti si la medic! Succes! Sa reveniti cu vesti bune!
Testos juvenil
Testos juvenil

de bogdy » 07 Ian 2010, 19:24

mda si a mea murit azi :((
1. Graptemys pseudogeographica khonii 7,2 cm
2. 13
3. Sannicolau-Mare ...Tm
4. <partial>
5. acvariu 40 l ocupat (urmaza unu de 80x37x75 ), Filtru extern Hagen Aqua Clear 150 , incalzitor resun 300w, incalzire insula bec normal 60w
Testos activ
Testos activ

de Thurtwig » 07 Ian 2010, 20:57

Condoleante :( . Asa am patit si eu cu Turtwig al meu, ori era bolnav din pet-shop, ori era prea mic si nu s-a putut acomoda cu noul avaterariu. Cred ca pe cealalta au salvat-o veterinarii, daca mai aveti brsocute care au intrat in contacte cu cele bolnave duceti-le la vet(nu va oblig, dar un control ar fi urgent in acest caz) si daca nu au nimic eu va urez in continuare voua si broscutelor voastre o viata sanatoasa si fericita( multa lumina si un acvariu mai mare daca e cazul:).
Aici: http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=7
gasiti subiectul dedicat special prevenirii/tratarii unor cunoscute boli ale testoaselor.
Testos juvenil
Testos juvenil