Va rog putin ajutor :)

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

Va rog putin ajutor :)

de rec » 25 Noi 2009, 22:23

Salut. De curand ( acuma 2 zile ) am achizionat o broscutza de genu asta : Imagine. Nush exact cat are, dar e foarte mica. In acvariu parea activa... am aduso acasa si am puso intr-un acvariu cu apa la temp. camerei undeva la 20-24 de grade si mi s-a dat un plic cu hrana purici de mare sau cam asa ceva, chestia e ca nu prea face nimic.. nu mananca si azi nu s-a miscat toata ziua.. :( a murit oare? Sau e perioada lor de hibernare? Macar cum sa o cresc ce sa ii dau de mancare si acvariul cum sa il pregatesc.. daca stie cineva fel de specie e ... Multumesc anticipat

Salut

de zulu » 25 Noi 2009, 22:51

In primul rand apa in care ai pus-o era statuta cel putin 24 de ore sau ai luat-o de la robinet ai adus-o la temp camerei si ai pus broscuta in ea?

Apa trebuie sa stea minim 24 de ore la declorniat.

Temperatura ideala pt broscute este intre 21 si 32 de grade. Cam asta e plaja, dar este bine sa le tii undeva la mijloc, cam pe la 25...28 de grade maxim.

Eu unu nu le dau purici de mare, nici nu stiu cum arata. Gasesti pe la petshopuri gamarus, sunt creveti de balta.

Cele mai multe broscute care traiesc in captivitate nu au perioada de hibernare.

Vezi ca trebuie sa le asiguri si o sursa de luminca care sa emita si in spectru UV. S-a mai scris pe site si gasesti la echipamente acolo mai multe detalii. Eu folosesc un bec cu UV reptil spot.

Nu stiu ce sa iti zic, nu am avut astfel de probleme cu ale mele dar sincer nu cred ca ar fi murit.
Testos juvenil
Testos juvenil

Echipamente

de zulu » 25 Noi 2009, 23:00

scuze am uitat sa adaug echipamentele de care ai nevoie

1. incalzitor cu termostat
2. termometru
3. sursa UV (bec sau neon cu UV)
4. insulita - avand in vedere ca sunt animale care respira prin plamani are nevoie sa iasa sa respire si sa se odihneasca altfel risca sa se innece (apa nu trebuie sa fie foarte adanca daca e asa mica. Nivelul apei ar trebui sa fie cel mult inaltimea ei, parca daca imi aduc aminte corect.
5. filtru... pt ca fac multa mizerie si se pot imbolnavi ele si sunt purtatoare de salmonela asa ca mare grija

si cam atat daca mai e ceva ii las pe ceilalti sa mai adauge
Testos juvenil
Testos juvenil

de petroschi » 25 Noi 2009, 23:27

Ce acvariu ai ? Asigurate ca traieste si pentru inceput cumpara-i un incalzitor si un termometru macar . Daca traieste pune-i incalzitorul si seteazal la 28 grade . Pune-i o coloana de apa care sa depaseasca inaltimea ei (doar asa poate inghiti mancarea ). Cumpara-i de la petshop hrana (gamarus , pestisori ucati , inima de vita etc ) .
Specia e graptemys scripta scripta .
Testos juvenil
Testos juvenil

de bogdy » 03 Dec 2009, 19:52

-in primul rand rec : care broscuta dintre astea doua ti le-ai luat de sus sau de jos ... ??? cea de sus este Graptemys pseudogeographica kohnii iar cea de jos este trachemys scripta scripta ... temperatura apei tre sa nu fie mai mult de 27 de grade sau mai putin de 25 de grade pt cea de sus am si io una :D iar cea de jos temperatura trebuie sa fie intre 25-28 grade nici mai mult sa nu fie nici mai putin ca intra in hibernare . Testoasa te nu mananca pt ca ii este frig restu ti-o zis zulu da o uitat cel mai important lucru :SPATIU
Testos activ
Testos activ