ALOA!!! AM GASIT O TESTOASA PE DRUM!!! PLS HELP

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

ALOA!!! AM GASIT O TESTOASA PE DRUM!!! PLS HELP

de vlad » 21 Mai 2007, 17:18

Azi dimineatza, cand am iesit in strada am vazut o testoasa! Iute am luato, blah blah. Nu stiu ce rasa e. E neagra, cu puncte galbene peste tot, e un pic mai mare decat cea veche. Le-am pus impreuna afara, nu se bat, dar nici nu se impaca. Nu stiu ce are daca le pun impreuna in acvariu. Oricum e mic(30l) si apa ~10l. Acum o tin pe cea noua intr-o galeata tot cam de 10l. Nu are incalzitor, nimic. Ar trebui sa aiba accesorii sau nu? Am sa pun o poza sa imi spuneti ce rasa e si cum ar trebui sa le ingrijesc.
-Love turtles!-
Imagine
Testos juvenil
Testos juvenil

de Monoceros » 21 Mai 2007, 21:19

Testoasa pe care ai gasit-o dupa descriere este Emys Orbicularis (testoasa de apa dulce autohtona), fiind protejata de lege iti recomand sa o eliberezi de urgenta in cel mai apropiat lac/iaz de locul unde ai gasit-o!
Testos Admin
Testos Admin

de vlad » 21 Mai 2007, 22:41

Nu pot sa o eliberez, in raul din apropiere sunt mai multe gunoaie decat apa... :( , am gasit-o pe sosea si oricum nu vreau sa ii dau drumul ce are daca o tin in captivitate?
-Love turtles!-
Imagine
Testos juvenil
Testos juvenil

de Monoceros » 23 Mai 2007, 00:21

1. Este ilegal sa tii captiva o testoasa ale acestei specii (emys orbicularis).
2. O chinui, ea fiind invatata in libertate, nu se va adapta deloc usor in captivitate.
3. E imoral sa iei animale sanatoase din natura si sa le mentii captive.
Testos Admin
Testos Admin

de marius-arad » 14 Iun 2007, 12:00

are dreptate.daca e mare,lasa-o in pace si da-i drumul.
si eu am patit la fel.doar ca a mea era puiutz si era si ranit.asa ca il cresc de 2 ani
de at am mai gasit si eu broscute pe langa balti sau rauri dar le-am lasat in pace
gandeste-te ca nu o poti creste intr-o galeata.la iarna va hiberna,ce vei face cu ea?
Testos juvenil
Testos juvenil

de TerraTestosuMeu » 22 Iul 2009, 20:46

Am si eu o emys orbilarius...am cumparat-o din obor...de la un magazin :cry: era foarte chinuit saracutul...statea toata ziua in jumate de bidon de 5 litri.
Acum,acasa s-a obisnuit foarte..foarte repede..e un mofturos si nu prea papa singur..tre sa-i duc eu mancarea la nas k s-o pape...ce sa fac...mi-e teama sa nu moara dak il las in libertate..apropo...in lacul de langa mine nu sunt testoase din specia lui.
TerraTestosuMeu

de juicyjay » 26 Iul 2009, 21:31

La fel am si eu un emys orbilarius,care lam gasit la cosul de gunoi,cred ca cineva la aruncar din rautate,k pe langa mine nu prea sunt lacuri.Si nu cred ca in captivitate este chinuita(cu unele excepti)al meu se simpte foarte bine,dar...daca e carnivor dc mananca numai salata si mere?I-am dat si un pestisor si putin carne de pui dar...tot salata si meerele le prefera...
Testos juvenil
Testos juvenil

de davidk » 27 Iul 2009, 11:22

juicyjay, m-as mira ca a ta sa fie emys...
Testos activ
Testos activ

de juicyjay » 27 Iul 2009, 11:23

e neagra cu puncte galbene pe ea...
Mare fan Garcea!:D
Imagine
Testos juvenil
Testos juvenil

de davidk » 27 Iul 2009, 12:43

Daca esti sigur, ar trebui sa o convingi sa manance carne; reptilele au sistemul digestiv mai simplu decat mamiferele si vor aparea probleme daca nu mananca ceea ce ar trebui. Nu ar trebui sa te sperii daca nu mananca vreme de cateva zile la rand.
Testos activ
Testos activ

de juicyjay » 27 Iul 2009, 12:49

dc? pe mine ma ingrijoreaza mult
Mare fan Garcea!:D
Imagine
Testos juvenil
Testos juvenil

de VAMPIRE » 27 Iul 2009, 15:08

a mea... dupa cum spunetzi voi.. e tot rasa asta.... e neagra.. dar cu pielea cu mici puncte galbene... in captivitate e ffff fericita... si s-a acomodat in 2 zile in acvariu... e puiutz.... da aprox 8 cm.... mananca cu pofta peste..... :D ce ziceatzi despre hibernare?? :oops:

PS:http://www.shopmania.ro/magazin~online-acvaristica~_start-15.html
BROASCA TESTOASA E O FIINTA MINUNATA!