Un sfat, sau chiar mai multe!!!!
Moderator: Sheppard
buna... am si eu 2 broscute, una dintre ele (cea mai mica care am achizitionat'o dupa o saptamana dupa ce am luat-o pe prima) e foarte activa... inoata intr-una de nebuna prin acvariu, binenteles ca nu prea mananca si astazi am observata ca, cam sta cu ochii inchis ca si a ta. Pana astazi nu am observat acest lucru... mentionez ca am am de 3-4 zile.
Cealalta care am luat-o prima acu 11 zile e foarte ok... mananca tot ce prinde doar ca e umpic cam emo... tot se baga sub incalzitor si isi petrece timpul acolo.
Credeti ca asta mica sa fie bonava sau ceva?
Cealalta care am luat-o prima acu 11 zile e foarte ok... mananca tot ce prinde doar ca e umpic cam emo... tot se baga sub incalzitor si isi petrece timpul acolo.
Credeti ca asta mica sa fie bonava sau ceva?
@Loko-> renunta la ideea de fluturi ,molii, etc pentru ca nu le face bine din cate am auzit.Mai ales molii....
@Ytsy-> poti sa o scoti pe balcon la soare, dar sa ai grija la curentii de aer deoarece acestia pot sa ii faca conjunctivita.acopera acvariul cu ceva, dar sa aiba si aer.Este chiar indicat sa mai iasa la soare.Pe ale mele le scot din cand in cand la o plimbare prin curte pe iarba, le place extrem de mult!!Soarele natural le face bine la carapace! :P
@Ytsy-> poti sa o scoti pe balcon la soare, dar sa ai grija la curentii de aer deoarece acestia pot sa ii faca conjunctivita.acopera acvariul cu ceva, dar sa aiba si aer.Este chiar indicat sa mai iasa la soare.Pe ale mele le scot din cand in cand la o plimbare prin curte pe iarba, le place extrem de mult!!Soarele natural le face bine la carapace! :P
am scos-o si pe balcon. deci am observat odata ca s-a scarpinat la un ochi. am dat-o cu kanamicina, in seara asta urmand sa cumpar si vitakraft (mai imi trebuiau 2 lei si nu aveam). cum o misc putin deschide ochii merge si imadiat dupa ii inchide si se baga asa pana la jumate in carapace. off nu vreau sa imi moara, vreau sa ma bucur de ea mult timp de acum in colo.
o zii minunata!
o zii minunata!
- Testos juvenil

Este clar o situatie delicata, broscuta fiind asa de mica.Tratamentele pentru ele sunt foarte dificile.Eu spun ca are clar conjunctivita.Pentru asta oculoforte si kanamicina.daca ea nu deschide ochii ,incearca tu sa ii deschizi(acestia se pot lipi datorita faptului ca sta mult pe uscat cu ei inchisi.Eu i-am desfacut incet si cu mare grija cu un betisor de urechi.)Incearca pe cat posibil sa ii deschizi si sa aplici medicament pe ochiul deschis.precis vei avea nevoie de ajutor.Am obs. ca daca au ochii inchisi( conjunctivita) nici nu mananca nici nu se misca foarte mult si sunt foarte lente in reactii.
Sper ca te vor ajuta aceste solutii.Stai linistit ca nu moare daca o ingrijesti cum trebuie.
PS: Eu zic sa nu o dai ci sa te ambitionezi sa o vindeci.Vei avea o satisfactie mare. :P
Sper ca te vor ajuta aceste solutii.Stai linistit ca nu moare daca o ingrijesti cum trebuie.
PS: Eu zic sa nu o dai ci sa te ambitionezi sa o vindeci.Vei avea o satisfactie mare. :P
deci ai foarte mare dreptate dar decat sa nu am cum sa o ingrijesc mai bine o dau cuiva care chiar este dedicat. eu sunt mereu pe drumuri mereu plecat. cand vin mereu ma ocup de ea dar in rest fratimiu o streseaza. deci..
acum am inteles..trebuie sa ii deschid ochii.. deci ceea ce am facut eu a fost frectie la picior de lemn..multumesc mult
acum am inteles..trebuie sa ii deschid ochii.. deci ceea ce am facut eu a fost frectie la picior de lemn..multumesc mult
- Testos juvenil