Acvariul vara...e prea cald?

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

Acvariul vara...e prea cald?

de lxndr_faur » 04 Apr 2009, 14:13

Buna!Iata ca in sfarsit a venit primavara si soarele a rasarit zambind iar testoasele mele asteapta razele soarelui pe insulica.Dar e insa o problema:Eu vrea sa pun acvariul pe balcon pentru ca in casa este tocmai in coltul camerei si nu prea intra soarele.Ma gandeam daca pun acvariu pe balcon stiind ca banconul meu este inchis(adika zidit si cu beamuri bine inteles)si este o sufocala mare,oare nu le e prea cald?hai ca acum ca acum da la vara?nuj mi se pare extraordinar de cald dar nici in casa nu ma indur sa le las pt ca e mai intuneric si ar vrea si ele sa stea la soare...bineinteles daca pun acavariu in balconn incalzitorul a disparut:D...dar totusi :?
intrebarile mele:(va rog raspundetimi pe numere)
1.Cam cate grade ar putea fi intrun balcon inchis?(poate daca unii dintre voi sunteti in situatia mea poate stiti)
2.Este prea cald?(in apa sau in aer)
3.Noaptea este prea rece?(este nevoie de incalzitor inca? daca da cand pot sa nul mai pun?)
4.Alte informatii.
Deci mar interesa raspunsul cat mai urgent(maine asi vrea sal pun).
MUltumesc pentru ascultare!Astept raspunsurile cu nerabdare.
Alexandra
Testos activ
Testos activ

de Pandy » 04 Apr 2009, 15:00

Daca vrei sa le pui inca de maine vei mai avea nevoie de incalzitor, mai ales noaptea, gandeste-te ca noaptea sunt 15-maxim 20 grade in perioada asta, si apa se va racii destul de repede.
1. Vara, daca ti balconul etansat perfect (inchis fara sa intre pic de aer de afara) foarte multe grade (conteaza si etajul la care stai, daca stai la un nivel inferior daca ai copaci in fata blocului)
2. Prea cald va fi daca nu ai nici un copac care sa mai faca umbra sau sa ai geamul deschis ...
3. Daca le scoti inca de maine mentine-l permanent :) mai dureaza pana vor fi afara 25-30 grade
4. Alte informatii: Pe langa insulita pe care o au sa stea la soare, sa aiba un loc in acvariu sau tot pe insulita unde sa fie umbra permanent pentru a avea unde sa se retraga broscutele.
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de lxndr_faur » 04 Apr 2009, 18:23

ms pandy:D...stau la etajul 4 si am copaci dar nu ajung pana la mine au cam 3 m lungime..:Dgeamurile bineinteles larg deschise si chestia su unmbra pe insulica nu stiam.....cum as putea sa fac umbra?...am un copacel care e marisor si asi putea sal pun...soaarele bate mereu la mn asa ca e cald toata ziua:D...poi cam asta e tot ms inca o data:D
Alexandra
Testos activ
Testos activ

de OsDeRos » 04 Apr 2009, 23:06

bine`ai deschis topicul.. la vara.. o sa mut si eu acvariul sau cumpar o cadita de copii sa le mut afara pe testoase. umbra le pot face.. dar gradele sunt teroare.. apa cred ca poate ajunge usor pana la vro 30-35 ptr ca bate soarele 80% din zi.. si nu e inchis balconul si nici pomi n`am .. dauneaza prea multa caldura? tin sa precizez ca vara pe balcon e`o caldura topitoare si sufocanta chiar si la umbra (cnad o sa vina vara total.. o sa iau "mostre" de aer si apa vro 2 zile inainte de a scoate a soare broscutele)
Acvariu: 100x40x40; Filtru: Tetratec EX700; Resun Sp-2500 - ptr recircularea apei. Incalzitor: Tetratec 100w; Incalzire insula: bec normal 60w; Lumina: Reptil Glo 5.0
Testos Moderator
Testos Moderator

de Pandy » 05 Apr 2009, 09:50

Umbra poti face in diferite feluri, spre exemplu, acoperi cu o umbrela 20 % din partea dreapta a acvariului, sau pui acvariul in asa fel ca dupa miscarea Pamantului in jurul soarelui, o parte a acvariului sa fie in umbra mereu ... fel si fel de metode. Cu geamurile larg deschise, ai grija sa nu faci curent pentru ca pe caldura aia fiecare vant rece se va resimti.

Il legatura cu apa la 30-35 grade, eu stiu de acum doi ani cand acvariul meu era IN casa ca atingea foarte usor temeperatura de 30 grade, si apa era racita printr-un procedeu clasic (broscuta iesea la plimbare prin casa, si apa se racea cu cateva cuburi de gheata) acest procedeu nu va tine prea mult timp si era repetat de 3 ori pe zi.
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de alyenn666 » 06 Apr 2009, 12:15

parerea mea e ca nu ai rezolvat nimic daca scoti acvariul pe balcon..spui ca in casa il ti pe colt si nu au soare....pentru ele nu e important soarele ci ultravioletele...deci chiar daca le scoti pe balcon tot degeaba pt ca e inchis si ultravioletele sunt filtrate...deci nu cred ca ai de ce sa il scoti si sa-ti faci griji ba ca e prea cald ba ca e prea frig...
incalzitorul lasa-l oricum in acvariu pentru ca oricum are termostat deci daca apa e calda nu o sa incalzeasca mai tare ci o sa functioneze doar noaptea daca e nevoie...
trachemis scripta scripta+trachemis scripta elegans
Testos meserias
Testos meserias

de twinkie » 06 Apr 2009, 16:55

subscriu: nu vad pentru ce ai scoate acvariul intr-un balcon inchis (mie mi-ar fi si mila sa le tin in atata caldura). razele soarelui prin geam = zero efecte benefice.

faza cu venirea verii vs. temperatura apei, eu o vad asa: nu voi face nicio modificare, insa voi fi zilnic cu ochii pe termometrul din acvariu, iar daca temperatura ramane neschimbata, nu am niciun motiv sa scot vreunul dintre incalzitoare.

numai in cazul in care observ o crestere a temepraturei apei voi opri incalzitoarele, si nu pentru ca mi se pare mie ca s-a facut mai cald in casa.

apoi, daca va fi atat de cald si voi scoate incalzitoarele, apa nu prea mai are cum sa depaseasca 30 de grade, pentru ca nu are cum sa depaseasca temperatura camerei, nu? cel putin anii trecuti nu mi s-a intamplat niciodata. in primul rand pt ca acvariul are un volum f mare si nici nu se afla la soare sau pe balcon. in plus, filtrul extern, care aereaza apa, nu o lasa sa se supra-incalzeasca.

ideea e sa pastram o temperatura constanta a apei tot timpul anului, eu asa vad lucrurile, asa ca ochii pe termometru.

PS: apropo de vara, aveti grija sa nu tineti acvariile in camere cu aer conditionat. daca altfel nu se poate, atunci acvariul poate fi acoperit cu un capac special pentru acvarii (care nu este etans), iar temperatura aerului din acvariu va fi controlata si verificata cu inca un termometru - pe langa cel din apa.
Testos activ
Testos activ

de razbel_marin » 14 Apr 2009, 17:20

Salut. eu am un broscoi Emis Orbicularis si vreau sa il scot afara in curte. I-am amenajat o vana de fonta bagata in pamant si inconjurata de un gardulet. Oare cand sa o scot ? Ca ma gandesc ca acum ii frig peste noapte.
Testos juvenil
Testos juvenil

de Florin » 14 Apr 2009, 17:37

Le poti scoate ziua, cand e cald, iar noaptea le pui inapoi in acvariu.
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator

de razbel_marin » 14 Apr 2009, 17:44

Daca o bag, o bag pana la toamna. Ca eu stau la bloc da am o cabana la vreo 15 km de mine si acolo o tin.:D
Testos juvenil
Testos juvenil