Pagina de start   Cautare avansata   FAQ   Lista membrilor   Grupuri de utilizatori   Inregistrare   Profil   Mesaje private   Autentificare 

Prima pagina - Testoase.com
Prima PaginaChatCreaza-ti un cont pe Testoase.comRegulamentul ForumuluiContact


 Primii pasi   Intrebari frecvente   Specii de testoase   Hrana   Boli   Hibernare   Reproducere   Utile 

Hrana testoaselor de apa si terestre1. Inainte de toate va trebuii sa stabilim cu certitudine specia din care face parte, broscuta noastra si deci tipul de hrana: carnivor, omnivor sau vegetarian.
2. Administrarea hranei se va face diferentiat, in functie de varsta broastelor: la testoasele tinere 0-2 ani, administrarea hranei se face la intervale mai mici, la inceput de doua ori pe zi, iar apoi, o data pe zi, pe cand la cele adulte, hranirea se va face o data la doua sau trei zile.
3. Foarte important este sa le oferim o hrana cat mai variata si fara excese.
4. Cantitatea de hrana se calculeaza astfel incat sa fie egala cu 8-10% din volumul animalului la cele de varsta medie si adulte, iar la cele tinere, avand in vedere ca administrarea se face la intervale scurte (de doua ori pe zii) cantitatea va trebuii injumatatita, o portie aproximativ 5% din volumul corpului.

Plante de apa:
-nuferi
-linte de apa; lintita
-feriga de apa
-iarba broastelor

Fructe:
-mere
-cirese
-banane(in cantitati reduse)
-struguri
-pepene rosu
-rosii
-capsuni
-zmeura
-smochine

Legume:
-morcovi
-broccoli
-dovlecel
-frunze de sfecla
-salata verde
-andive
-varza (in cantitati reduse)
-papadie
-frunze de patrunjel

*Fructele si legumele trebuie, in prealabil, sa fie bine coapte, spalate si taiate marunt astfel incat testoasele sa le poata inghitii usor!

Mancare din petshop:
-Inima de vita liofilizata


-Creveti de balta


- GAMMARUS


Alimente inghetate/fierte/conservate/liofilizate:
-shrimps
-surimi
-inima de vita
-carne de pasare
-plancton
-peste uscat
-cereale uscate

*Atentie, nu oferiti broscutelor voastre in general sau numai alimente congelate, datorita faptului ca prin procesul de congelare, complexul de vitamine B se distruge, iar broscutele vor suferii in urma carentei acestui complex!!!
*Aveti grija ca alimentele sa fie bine decongelate, inaintea de a le oferii ca hrana!!!

Mancare vie:
-tubifex
-Carasi/Guppie
-greieri
-rame
-melci de apa

*Legat de hrana vie, trebuie avut in vedere faptul ca ea poate transmite testoaselor diferiti paraziti. Inainte de a fi oferite spre consumatie aceste alimente trebuiesc spalate foarte bine. Si eventual tinute intr-o prealabila carantina!
**Pentru a nu risca sa contaminati broscutele testoase cu salmonela incercati pe cat posibil sa nu le dati carne cruda de pui, iar carnea de porc excludeti-o in totalitate!!!
**Oferiti o alimentatie cat mai variata, broscutelor voastre, pentru a prevenii carente in minerale si calciu!!!Pe forum: Hrana testoaselor


Hosted by Develbox. Powered by phpBB © 2001, 2010 phpBB Group. Varianta in limba romana: phpBB Romania. Theme xand created by spleen.